Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 23. 2. 2022.

| Društvo

Počeli pripremni radovi na izgradnji akva-parka u Nišu, Sotirovski kaže da to nema veze sa izborima

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
akva park niš
Počeli radovi; foto: T. R.

Pripremni radovi na izgradnji akva-parka, koji bi Niš trebalo da dobije posle više neuspelih pokušaja, počeli su na Loznom kalemu i rok je 100 dana, dok je rok za završetak svih radova tri godine. Izgradnju tog zabavnog sadržaja na površini od 5,4 hektara platiće parama iz budžeta svi građani Niša, a gradonačelnica kaže da će to vratiti staru slavu Niškoj Banji i doneti nova radna mesta.

Restoran, spa centar, rekreativni, vitaliti, zatvoreni i bazeni sa talasima - neki su od sadržaja u sklopu akva-parka vrednog oko 1,7 milijardi dinara koje najavljuje projektni menadžer i predstavnik konzorcijuma firmi koje ga rade Aleksandar Rajković.

akva park niš Nadležni kažu akva-park će biti za sve vremenske uslove; foto: T. R.Radnici trenutno montiraju ograde, a Rajković kaže da će nakon pripremnih radova krenuti da kopaju prostor za zatvoreni objekat površine od 3.500 kvadratnih metara.

Imamo i bazen s talasima površine 1.740 kvadrata. Radićemo ostale bazene, rekreativni bazen, vitaliti bazen, lenju reku površine 1.100 kvadrata. To je u okviru prve faze izgradnje - objašnjava Rajković.

Predsednik Opštine Niška Banja Dušan Živković nada se da će akva-park staviti tačku na godine propadanja.

Danas imamo niz projekata pored samog akva parka, od ulica do spojnice s auto-putem i hotela koji su prodati, tako da će ovo biti buduća baza turističkog razvoja naše opštine - navodi Živković.

Akva-park će biti prilagođen svim vremenskim uslovima, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i poručuje da početak radova nema veze sa izborima.

Punih 30 godina govorimo o ovome i nekako se uvek poklopi da se intenziviraju ti razgovori i uslovno rečeno obećanja upravo uoči izbora. Ovo nije predizborno obećanje, ovo je realnost, objekat koji će Niškoj Banji pomoći da bude atraktivna svih 365 dana u godini - navodi gradonačelnica.

Dragana Sotirovski Sotirovski kaže akva-park želja i zahtev Nišlija; foto: T. R.Dodaje da će akva-park doneti nova radna mesta i doprineti razvoju turizma u gradu, kao i da je to bila želja Nišlija.

Podsetiću da smo mi uoči 2021. godine napravili anketu sa Nišlijama i gotovo svaki peti zahtev, da ne kažem želja, naših sugrađana je da naš grad ima akva-park. Negde smo se i time između ostalog rukovodili kada smo pravili planove za nove investicije u gradu - ističe Sotirovski.

Podsetimo, ugovor za izgradnju akva-parka na Loznom kalemu potpisan je sa konzorcijumom koji predvodi beogradska firma Alex E&C, a radiće i Krip-inžinjering, kao i Vodogradnja, firma u vlasništvu porodice Ljubić iz Doljevca, gde je Goran Ljubić predsednik Opštine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić krajem prošle godine rekao je da je gradonačelnicu Niša molio da država ne upravlja akva-parkom koji će biti izgrađen kod Niške Banje, već da se oformi javno-privatno partnerstvo, ali da ga ona nije poslušala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan B

    12:19 // 24. 2. 2022.

    Izgradiće se ovo, možda, za 10 godina. Setite se blamaže sa trgom u centru.

  • banjanka

    12:07 // 24. 2. 2022.

    Nisam SNS, ali mislim da je ovako nesto potrebno i Nisu i BAnji.

  • Dule

    11:18 // 24. 2. 2022.

    Valjda ce da niknu i socijalni apartmani tu pored kapitalizam bazena za socijalu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: