Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 3. 8. 2021.

| Društvo

Počeli protesti bivših radnika "Geoksa", traže otpremnine i razgovor sa upravnikom

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Geoks
Današnji protest uvod u seriju protesta; foto: Slobodna reč

Više desetina sada već bivših radnika Geoksa okupilo se jutros na ulazu u fabrički krug tražeći otpremnine i razgovor sa likvidacionim upravnikom Milošem Stošićem, koji je prethodnog dana potpisao obaveštenje zaposlenima da se firma gasi, a koje ih je prvog dana posle kolektivnog odmora sačekalo na portirnici i oglasnoj tabli. Kako Južne vesti saznaju, radnici će protestovati i sutra.

Radnici su se okupili jutros oko 7 sati, dan nakon zvaničnog obaveštenja kompanije da firma odlazi u likvidaciju zbog smanjenja proizvodnje ispod granica rentabilnosti.

Kako kaže jedan od bivših radnika za Južne vesti, razlog okupljanja je isplata otpremnina i revolt što im u nedeljama neizvesnosti kada se spekulisalo da fabrika odlazi iz grada niko od nadređenih to nije rekao.

Hteli smo da razgovaramo sa likvidacionim upravnikom, ali su nam radnici obezbeđenja rekli da sve primedbe napišemo i ostavimo na portirnici - kaže jedan od bivših radnika.

Za razliku od nekolicine radnika koji ne veruju u obećanja iz državnog vrha da će dobiti novi posao i traže otpremninu, neki radnici smatraju da protestima neće ništa postići.

Od koga da tražiš kada u firmi nema nikoga. Miloš neće da se pojavi, nije izašao ni dok smo radili. Niko nije glup da te iz jedne prebaci u drugu fabriku, jer onda nema nikakva prava na podsticajna sredstva kao kad uzima radnike sa Biroa - kaže jedan od zaposlenih.

Podsetimo, nakon slutnji radnika Geoksa u Vranju da će ostati bez posla i potvrde predsednika države da strani investitor definitivno odlazi iz grada, i ta kompanija je juče preko oglasne table obavestila radnike da odlazi u likvidaciju, a oko 1.000 radnika ostaje bez posla. Razlog likvidacije je, navodi se u odluci, smanjenje proizvodnje ispod granica rentabilnosti.

Kako Južne vesti saznaju, radnici će se od 6:30 i sutra opet okupiti na ulazu u fabriku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar SNS

    11:05 // 4. 8. 2021.

    Siguran sam da ce Predsednik Vucic naci neko resenje za radnike Geoxa.

    • Simpo

      15:05 // 4. 8. 2021.

      Isto kao i za rusku što pobeže iz Jumca, kao i za 2 minuta sa naplatne rampe, za najskuplju struju, benzin, naftu u Evropi, za Jovanjice, Belivuka, Telekom, Krušik, za inflaciju

    • Torpedo

      16:00 // 4. 8. 2021.

      Kazi nam, sta je to "neko" resenje? Sto ne odes ,tamo, medju izigrane, da im kazes, kako ce Prvorodjeni, da im da hleba !

    • Zlobnik

      18:36 // 4. 8. 2021.

      @pericasns : Šta ti znači ovaj deo rečenice :
      "... Predsednik Vucic naci ..." ?

  • Sloba

    17:23 // 3. 8. 2021.

    Kakva otpremnina ljudi, pa država je platila njihove plate, subvencionisala fabriku da dođe. Uzimajte se u pamet ne pristajte više na ovakve gluposti. Uzeli su od poreza domaćih firmi, uzeli su radnike iz onih koji su u Vranju koliko toliko nešto radili i to bez subvencija, samostalno. Pare su potrošene, nema radnih mesta, domaće firme se udavile i šta sada? Sad čekajte naredne izbore i obećanja

  • tigrovac

    17:12 // 3. 8. 2021.

    Otpremnina ih sleduje ZAKONOM!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: