Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 27. 10. 2022.

| Društvo

Počeli radovi na Medoševačkom kolektoru

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
postrojenje otpadne vode
Radovi u Medoševcu i Čamurliji počeli; foto: JV/B. Stamenković

Dugogodišnji problemi sa ispuštanjem otpadnih voda u Nišavu, koje je najveće u Opštini Crveni Krst, trebalo bi da budu rešeni izgradnjom kolektorske mreže i kolektora u selima i naseljima ove niške opštine, kaže Dušan Radivojević, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Radovi su već počeli u Medoševcu i Čamurliji, dok se uskoro očekuje sređivanje i u kolektorske mreže u Humu.

Projektom prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda koji traje već četiri godine, na teritoriji GO Crveni Krst trenutno se radi na izgradnji na kolektorske mreže.

Počeli su radovi u Medoševcu gde će kolektor biti dužine 3,3 km, a radi se i celokupna kanalizaciona mreža u naselju Čamurlija u dužini od preko 4,3 km. Direktor KLER-a Dušan Radivojević kaže da će uskoro krenuti radovi u naselju Hum čime će se rešiti višedecenijski problem prikupljanja otpadnih voda.

To neće biti samo tehničko prikupljanje već to moramo posmatrati i sa aspekta zaštite životne sredine jer je jedan od većih ispusta u reku Nišavu upravo sa teritorije ove Opštine. Ovaj projekat je najveći u domenu zaštite životne sredine u Republici i tako ga treba posmatrati - ističe Radivojević.

On dodaje da će nakon Opštine Crveni Krst moći da se nastave radovi i na ostaloj kolektorskoj mreži.

Izgradnjom kolektorske mreže stiču se uslovi za početak izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje se godinama najavljuje. Vrednost projekta je 85 miliona dinara, finansira se iz IPA fonda Evropske unije, a jedan deo projekta je izgradnja kolektorske mreže dok je drugi deo izgradnja samog postrojenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: