Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:49, 25. 11. 2021.

| Društvo

Počeli radovi na obnovi puta od Leskovca do Vučja - kocku će konačno zameniti asfalt

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Leskovac - Vučje
Kocku će konačno zameniti asfalt; foto: M. M.

Pripremni radovi za rekonstrukciju puta od Leskovca ka Vučju, na koju se čeka decenijama jer se na delu ove deonice nalazi kocka umesto asfalta, počeli su i nadležni najavljuju da će do sredine sledeće godine biti završen deo do Strojkovca dug oko 9 km. Iako su iz Puteva Srbije najavili da bi ova obnova trebalo počne do 2025. godine, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da su Gradu odobrene sve potrebne dozvole za rekonstrukciju.

Prema najavama gradonačelnika, prvo će se krenuti sa radovima na deonici od Leskovca do Strojkovca i očekuju da on bude završen do sredine 2022. godine.

Dobili smo saglasnost, potvrdu i sve potrebne dozvole, tako da su radovi počeli na obeležavanju elektroinstalacije, telekomunikacije, svega onoga što je potrebno za urbani život u 21. veku. Takođe počele su staze da se sklanjaju kod Hemijske škole, tako da očekujemo do sredine sledeće godine završetak puta Leskovac - Strojkovce u dužini od oko 9 km, gde je do sada odobrena investicija u vrednosti od oko 282 miliona dinara. Ovo je važan projekat na koji su meštani Vučja čekali decenijama - rekao je Cvetanović.

Pored rekonstukcije samog puta, kako je najavio direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić, dodaje i da će najpre biti urađena i rekonstrukcija trotoarskih površina, kao i proširenje kolovoza, ali i izgradnja biciklističke staze kroz naseljena mesta. Radovi LE Vrednost incesticeje do sela Strojkovce 282 miliona dinara; foto: M. M.

Predmet prve faze rekonstrukcije puta ka Vučju jeste deonica od Hemijske škole do Strojkovca i ono što će se raditi u toku ove i narednih nedelja jeste relacija od Hemijske škole do sportske hale. Predmet projekta jeste da se rekonstruišu trotoari, tako što se dižu kompeltno, ugrađuje se tampon i asfaltiranje u dva sloja, radi se rehabilitacija kolovoza, naravno rešava se odvodnjavanje, a nadalje kako vremenske prilike dozvoljavaju, krenuće se sa radovima ka Strojkovcu. Ono što je pre svega cilj jeste da se skloni kamena kocka sa kolovoza. Radi se i proširenje kolovoza sa pet na šest metara, a mi imamo i drugi zahtev, da dođemo do biciklističkih staza, odnosno do trotoara kroz naseljena mesta, a nakon toga predmet će biti sam put do Vučja - rekao je Nikolić.

Podsetimo, prošle godine završena je rekonstrukcija puta Leskovac - Vlasotince, gde je takođe na određenim deonicama bila stara kocka, pa se i meštani vučjanskog kraja nadaju da će konačno moći da voze novim putem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mala

    11:59 // 28. 11. 2021.

    Mestani Vucja dobice novi i sigurniji put.

  • Sandra

    09:47 // 28. 11. 2021.

    Leskovac se radi i razvija!

  • Dusica Marinkovic

    15:18 // 27. 11. 2021.

    Sa srecom pocetak radova, uredjenje ove deonice se dugo cekalo. Bravo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: