Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 4. 4. 2023.

| Društvo

Počeli radovi na sanaciji novog vrtića u Nišu gde učestvuje i Fondacija "Novak Đoković"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Mesna zajednica Božidar Adžija
Mesto za novi vrtić; foto: Ljubica Jocić

Iz budžeta Grada biće izdvojeno oko 15 miliona dinara bez PDV-a za građevinske i građevinsko–zanatske radove na sanaciji novog vrtića koji bi trebalo da bude u delu zgrade Mesne zajednice “Božidar Adžija” na Bulevaru Nemanjića. Radovi su počeli danas, a prethodno je Gradsko veće ovlastilo gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski da sa predstavnikom Fondacije "Novak Đoković" potpiše ugovor o sanaciji, rekonstrukciji i adaptaciji vrtića za šta je, preko donacija, sakupljeno oko 41 milion dinara, odnosno 349.000 evra.

mesna zajednica bozidar adzija 1, foto np Mesta će biti, prema najavama, za oko 100 dece; foto: N. P. Da će ovaj prostor na Bulevaru biti adaptiran u vrtić najavio je još decembra 2020. godine član Gradskog veća Nenad Stanković. Godinu dana kasnije Fondacija "Novak Đoković" je promo spotom pozvala ljude da donacijama i podrže ovu ideju. Cilj je bio da se skupi 70.000 evra, a svaku uplatu građana duplirala Fondacija, a prema podacima sa sajta ovog udruženja, sakupljeno je 349.233 evra.

Gradsko veće Grada Niša prihvata i podržava sve aktivnosti Grada Niša koje proizilaze u vezi sa sanacijom, rekonstrukcijom i adaptacijom objekta MZ "Božidar Adžija" u Nišu. Opšti cilj regulisanja međusobnih odnosa odnosi se i direktne efekte će imati na prava i obaveze budućih ugovornih strana - piše u odluci Veća.

mesna zajednica bozidar adzija, foto np Mesta će biti, prema najavama, za oko 100 dece; foto: N. P. Vrtić će, kako piše u rešenju Veća, biti kapaciteta za 100 dece, raspoređenih u tri grupe uzrasta od 3 do 7 godina i jedne jaslene grupe sa potrebnim sadržajima koji su propisani Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Kancelarija za lokalni i regionalni razvoj je raspisala javnu nabavku za sanaciju ovog objekta, a direktor Dušan Radivojević kaže da je rok za izgradnju 60 radnih dana.

Radi se o 450 kvadrata gde će četiri grupe biti smeštene. Projekat je urađen po svim standardima koje prepručuje struka. Biće poseban ulaz za ekonomski deo, imaćemo ulaz u dvorište vrtića, prostor za vaspitače i rampu za pristup kolicima. Gradska opština Medijana će dobiti savremeni vrtić gde će deca moći da borave i uživaju u svim blagodetima - kaže Radivojević.

Ugovor je dodeljen grupi privrednih subjekata Mizoni iz Beograda, Partenon iz Požarevca i Lever inženjering iz Beograda. Vrednost radova je 15.711.703,35 dinara.

Nabavka sadrži građevinske i građevinsko–zanatske radove na objektu MK "Božidar Adžija“: pripremne radove, radove na demontaži i rušenju, zemljane radove, betonske radove, armiračke radove, zidarske radove, fasaderske radove, bravarske radove, radove na hidrotehničkim instalacijama (građevinski radovi, sanitarna vodovodna mreža, hidrantska mreža, kanalizaciona mreža i sanitarija), sistem za dojavu požara i radove na mašinskim instalacijama - piše na Portalu javnih nabavki.

Ugovor je potpisan 24. marta i trajaće do obostranog ispunjenja svih ugovornih obaveza.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ilija

    08:34 // 6. 4. 2023.

    bodljikavu zicu?i ona ima rok trajanja

  • ilija

    08:31 // 6. 4. 2023.

    vezati ljude u skolu u takozvane deonice 'ljubavi' u deonice drustva itd

  • ilija

    07:39 // 6. 4. 2023.

    ovo je kompletan sustav bio i bice uz ove zaprege u buducnost.satelit

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: