Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 9. 8. 2021.

| Društvo

Počeli sastanci sa domaćim privrednicima koji žele da zaposle bivše radnike "Geoksa"

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Geoks protest
Preporočuju uvođenje moratorijuma u dogovoru sa bankama dok se ne reši status radnika ; foto: M. D.

Da će tokom ove nedelje lokalna samouprava raspisati konkurs na zahtev poslodavaca, saopšteno je na gradskom sajtu nakon sastanka gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića sa lokalnim privrednicima, a kako bi se našlo rešenje za bivše radnike Geoksa. Dok se ne reši status radnika, Savez 90 Zelenih Srbije zatražio je od Vlade da se u dogovoru sa bankama odlože rokovi za plaćanje kredita koje radnici imaju.

Nakon što je predsednik Srbije najavio da će država pomoći i domaćim privatnicima u Vranju koji žele da prošire proizvodnju i zaposle radnike Geoksa, gradonačelnik Vranja održao je sastanak sa privrednicima, a kako piše na gradskom sajtu, razgovaralo se o mogućnostima i pronalaženju rešenja za bivše radnike Geoksa.

Tokom ove nedelje, navodi se, lokalna samouprava će raspisati konkurs za obuku radnika na zahtev poslodavaca.

Cilj nam je da pružimo podršku lokalnim privrednicima i zajednički dođemo do rešenja u cilju smanjenja broja nezaposlenih - rekao je Milenković.

Dodaje i da će krajem nedelje održati sastanak sa ljudima iz Ministarstva privrede i Razvojnom agencijom Srbije.

Inače, pokretanje postupka likvidacije fabrike Geoks u Vranju registrovano je u APR-u, te su od pre 4 dana radnici i zvanično nezaposleni, prema obaveštenju koje ih je 2. avgusta sačekalo na portirnici, a u kome piše da im radni odnos prestaje sa danom registracije u nadležnom privrednom registru.


Savez 90 zelenih Srbije traži odlaganje roka na isplatu kredita bivših radnika "Geoksa" u Vranju

Saopštenje Svez 90 zelenih - Geoks Smatraju da gradonačelnik Vranja treba hitno da podnese ostavku; foto: Savez 90 zelenih Srbije Odlaganje roka za plaćanje kredita otpuštenih radnika Geoksa u Vranju, čiji su stanovi i kuće pod hipotekama, zatražio je Savez 90 Zelenih od Vlade Srbije.

Oni preporočuju uvođenje moratorijuma u dogovoru sa bankama dok se ne reši status radnika, kojima preporučuju da ne odustanu u borbi za svoja prava.

Ako treba branite svoja prava ispred Skupštine, da vide kako gradonačelnik živi i kolika ima primanja. Promene su krenule u Vranju ne odustajte na lažnim obećanjima datih više puta od strane predsednice Vlade Srbije i gradonačelnika Vranja - naglasio je Vlaškalić.

Iz Saveza 90 zelenih Srbije smatraju da gradonačelnik Vranja treba hitno da podnese ostavku kao moralni čin prema svojim sugrađanima.

Podsetimo, prilikom posete kompaniji Teklas u Vladičinom Hanu, Vučić je do marta naredne godine obećao posao za 600 bivših radnika Geoksa, a plan je da se turska fabrika delova za auto-industriju useli u pogon italijanske fabrike u Vranju.

Prednost pri zapošljavanju imaće oni radnici koji su ostali bez posla, a imaju višečlane porodice.

Vučić je najavio i da će država pomoći i drugim manjim domaćim privatnicima u Vranju koji žele da prošire proizvodnju i zaposle radnike Geoksa, ali i druge Vranjance.

Rešenje za preostalih 600 radnika Geoksa znaće se do septembra, za kad je Vučić najavio dolazak u Vranje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Caca

    12:30 // 13. 8. 2021.

    A mi koji smo na biro nezaposljeni i niko nam ne nudi posao sta mi da radimo.

  • Smuk

    18:34 // 9. 8. 2021.

    Neka ih domaći privrednici zaposle i da dobiju 10.000 € po zaposlenom.
    Onima , koji se ne zaposle, dati po 10.000€ i neka započnu sopstveni biznis!
    Naravno , po 10.000€ dati i onima koji su dobili otkaz od svih "stranih investitora" !
    Ukupnu sumu neka doniraju "strani investitori" !

    • Des - pot

      21:23 // 9. 8. 2021.

      Smuk, daće domaćim privrednicima 20.000€,po radniku,jer već imaju gotove objekte pa nemaju obavezu dodele besplatne lokacije za iste!Kad bi se šalili.

    • Des - pot

      10:34 // 10. 8. 2021.

      Smuk, izvini, moja poslednja rečenica u komentaru je posledica ranijih iskustava sa pogrešnim poimanjem poente nekih komentatora.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: