Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:01, 4. 6. 2011.

| Društvo

Počelo "Veliko čišćenje Srbije" (video)

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti

NIŠ, LESKOVAC, VRANJE - Danas je počela ekološka akcija "Veliko spremanje Srbije", koju treću godinu za redom organizuje Ministarstvo životne sredine.

Prema prvim procenama preko 300.000 volontera uključeno je u čišćenje širom Srbije.

U Vranju su volonteri čistili tok Južne Morave na devet lokacija, a glavna lokacija bila je most preko Morave kod sela Zlatokop.

Skoro 8.000 Leskovčana, među kojima je najviše bilo učenika, ali i radnika javnih i javno-komunalnih preduzeća, očistilo je 15 lokacija u gradu.

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić, koji je direktno učestvovao u akciji, kaže da je veliki odziv građana najbolja potvrda značaja očuvanja životne sredine.

- Brdo Hisar pruža izvanredan vidikovac i biće iskorišćeno za nove, zanimljive sadržaje – rekao je Kocić, koji se na ovom mestu, nedaleko od centra grada, priključio dobrovoljcima u "Velikom spremanju Leskovca".

Nekoliko hiljada Nišlija priključilo se ovoj akciji na više od 50 lokacija. Gradonačelnik Miloš Simonović, ocenio je da je zadovoljan rezultatima.

- Zelene kese sa smećem koje se mogu naći svuda po gradu su dokaz da je ova akcija uspela. Sa druge strane mnogo je manje tih kesa u odnosu na prošlu godinu a skoro dvostruko više volontera, što pokazuje da smo nešto naučili za ovih godinu dana. Moramo da naučimo da cenimo prirodu i ono što nam je priroda dala - rekao je Simonović.

Niš, čišćenje korita Nišave

Niš, čišćenje kod nišavskog mosta u Brzom Brodu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna

    20:02 // 4. 6. 2011.

    Pozdrav sugradjanima...bravo, samo napred!!! Kamo srece da vas ima vise koji volite svoj grad. Vidim da je Gradonacelnik zadovoljan i to je OK. Nego, da li se on uhvatio da radi ili se samo dosetao da se fotografise? Ako jeste, onda super i tako treba i da nastavi. A ukoliko nije, iskreno bih mu savetovala da pokupi one svoje "sminkere" koji ceo vikend bleje ispred "Mesarice" i organizuje ih da predvode svoje gradjane u predstojecim akcijama ciscenja i pokazu licnim primerom kako se vodi racuna o svom gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: