Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 3. 3. 2022.

| Društvo

Počelo asfaltiranje okretnice u Gabrovcu, gradonačelnica kaže za sada samo "kozmetičke promene"

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
karavan
Počela izgradnja okretnice; foto: V. P.

Nakon nedelju dana od najave u niškom selu Gabrovac je počela izgradnja okretnice, a radove je obišao karavan niške vlasti. Iako su najveći problemi meštana legalizacija kuća i kanalizacija, gradonačelnica Dragana Sotirovski je rekla da u ovom trenutku mogu da se urade samo kozmetičke promene, odnosno osvetljenje i zelenilo.

Više puta su se na loš i nebezbedan put žalili žitelji Gabrovca, a sada je počelo asfaltiranje okretnice. O tome koliko je novca izdvojeno iz gradske kase za ovaj poduhvat i kada će biti završen Sotirovski nije govorila, ali jeste o novim obećanjima. karavan

Nažalost, ovi ljudi su bili nekako zaboravljeni od svih nas, ali evo krenuli smo od nečeg. To je pre svega rekonstrukcija ovog malog trga ispred same škole, odnosno okretnice, koja se trenutno asfaltira. U međuvremenu ćemo takođe razmatrati mogućnost rekonstrukcije čitave ulice, s tim što molim ljude koji žive u Gabrovcu da razumeju da je njihova kanalizacija u programu kanalizacije koja će se raditi u okviru projekta izgradnje fabrike za prečišćavanje otpadnih voda i svaka rekonstrukcija pojedinih ulica jednostavno nije moguća u ovom trenutku dok se taj projekat ne završi kako bi se, kada se uradi kanalizacija, uradili putevi - rekla je Sotirovski.

Još jedan od problema je legalizacija kuća za koju je navela da je otežana iz dva razloga - Ministarstva odbrane i pozicije Markovog kala i vazdušne linije do samog Gabrovca, kao i što se na obali reke pojavilo jedno klizište. Rešenje problema kaže da će biti za oko tri meseca, nakon geomehaničkih istraživanja, koja će biti o trošku Grada i usvajanja Generalnog urbanističkog plana.

Ali, ove kozmetičke promene u samom centru Gabrovca, zelenilo, osvetljenje je ono što u ovom trenutku može da se uradi. Takođe i dva značajna još projekta, to je da veliki objekat koji se nalazi pored samog igrališta, koji je pola gradski, pola seoski, a za čije je interesovanje zainteresovana škola da bi tu otvorila predškolsku grupu. Mi uveliko to papirološki rešavamo i kada to budemo rešili i onda ćemo da uložimo određena sredstva da bi škola mogla da se rastereti i da u toj novoj zgradi otvori predškolske grupe - kaže gradonačelnica.

karavan Baš pred izbore, a zbog, kako je rekla, dobre finansijske situacije najavila je već najavljeno - dva velika gradilišta.

Jedno veliko gradilište, to će biti Ulica vojvode Putnika, njena rekonstrukcija i drugo gradilište koje se mnogo dugo čeka je izgradnja Somborskog bulevara. Nemamo razloga da za sada čekamo pomoć države, zato što finansijski dobro stojimo i mi smo odlučili da upravo krenemo sa izgradnjom Somborskog bulevara i to iz pravca crkve. U nekih narednih 20 dana očekujemo ta dva važna gradilišta - najavljuje Sotirovski.

Karavan bi trebalo da radi i sutra, a lokacija je Pasi Poljana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Velja

    08:45 // 4. 3. 2022.

    Grad je katastrofa, ulice su najgore, pune rupa,ulegnuća,krateri po ulicama, ne sređen grad,zapušten, prljav,siromašan, siv,zida se gde god se stigne bez plana.. Ako gospođa baka ne ume da vodi grad neka prepusti nekom ko to stvarno ume. Nije stvar u slikanju i da budeš kao "neko" u ovom gradu, nego dela, dela govore a ovde u ovom gradu dela ne dostaju.

  • Soplitam Dzabe

    07:41 // 4. 3. 2022.

    Sta ce im tamo asfalt.To su seljaci.

  • Miša iz Niša

    06:52 // 4. 3. 2022.

    Kao da je kod vas ikada bilo drugačije sem 'kozmetički'
    Ne stavljaju se nove zakrpe na stare haljine!
    Ovo vam je nešto iz Biblije ali vama ne vredi govoriti pošto Sve gledate kroz ružičaste naočare!
    Molim Boga da se ovaj narod dozove pameti i da vam više vidimo leđa!
    Blizu je April!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: