Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 9. 11. 2017.

| Društvo

Počelo čišćenje divljih deponija u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Smeće
Hoće li uspeti da očiste sve deponije do kraja godine? foto: čitalac

Iako je još sredinom septembra najavljeno da će do kraja godine biti uklonjeno čak 30 deponija u svim niškim opštinama, kako piše na sajtu Grada, čišćenje đubreta počelo je tek pre nedelju dana na putu između Trupala i Popovca.

Građani će uklanjanje divljih deponija platiti skoro 7 miliona dinara, a gradski čelnici najavljuju da će za te pare biti očišćeno više od 3.500 kubika otpada. Od tog novca, skoro 3 miliona iz budžeta namenjeno je za uređenje zemljišta i postavljanje tabli sa upozorenjem “Zabranjeno bacanje otpada”.

Najviše para biće potrošeno za Opštinu Crveni krst, kažu, jer tamo ima najviše divljih deponija. Niska-Banja-smeće Mnogo smeća u Nišu i okolini; foto: čitaoci

Za Opštinu Crveni Krst, na kojoj je utvrđen najveći broj divljih deponija (15) predviđen utrošak od oko 1.789.851,79 dinara za čišćenje deponija ukupne procenjene zapremine od oko 1593 m3, kao i ozelenjavanje raščišćenih površina u iznosu od 413.606,15 dinara - piše na sajtu Grada.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je dao nalog rukovodstvu Mediane da obezbedi dovoljne količine kontejnera i napravi posebne lokacije za sakupljanje kabastog otpada.

U najvećem broju slučajeva divlje deponije su upravo produkt nemogućnosti građana da adekvatno uklone otpad, šut i druge nus produkte - piše na sajtu Grada.


Građani često prijavljuju nove "mini deponije"

Nišlije su samo ove godine često preko aplikacije "Prijavi problem" ukazivali na divlje deponije u gradu, ali i smeće koje ljudi bacaju gde stignu. Nadaju se, kako kažu, da će osim ovih 30 i ostale "mini deponije" biti sređene, a osim toga je, dodaju, potrebna i veća svest građana da otpad treba da bacaju na mestima koja su za to predviđena. Slika-djubreta Mnogo smeća u Nišu i okolini; foto: čitaoci

Deponije na koje su građani ukazivali bilo je u Niškoj Banji, u niškom naselju Duvanište, kraj Nišave u Durlanu, u Bubanjskom parku, pokraj puta kod Donjeg Međurova, u centru Niša, a veliki problem sa smećem imali su i stanari zgrada u Duvaništu i Durlanu.

Nedavno su građani primetili i smeće u blizini niške Medicinske škole, ali i na prostoru oko otvorene teretane kod Merkatora i ispod mosta, kao i između Kubanske i Ulice Branka Ćopića.

Deponija za koju je Mediana rekla da će očistiti još prošle godine. Ne vide se razmere deponije pošto je vegetacija prekrila prethodno đubre, a ovo što se vidi je samo nova kolekcija. Najavljeno je uklanjanje deponija, nadam se da je i ova u planu - rekao je jedan građanin.

Podsetimo, osim čišćenja 30 deponija sa periferije grada, najavljeno je i da će biti uređen i ozelenjen prostor na izlazu iz Tvrđave ka Gradskom polju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nishlija

    21:35 // 10. 11. 2017.

    Pa nisu u stanju ni grad da ociste a vi sada o deponijama. Zasto postoji komunalna? Samo pored Nisave od Rode do Brzog broda ima bezbroj deponija

  • Ivan Ristic

    10:05 // 10. 11. 2017.

    Živim za dan da čujem da je komunalna policija nekog kaznila jer je bacio đubre gde ne treba.

  • mirjana

    05:28 // 10. 11. 2017.

    a kad ce da ociste deponije u delnicku ulicu vrtiste nijedan kotejner nisu postavili bruka za predsednika opstine milutinovica koji samo obecava a od toga nista

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: