Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 18. 1. 2021.

| Društvo

Počelo drugo polugodište, neke škole na jugu prešle na onlajn nastavu zbog posledica poplava

Autor:T. T. , M. M.Izvor:Južne vesti
Učenici
Posledice poplava koje su nedavno pogodile jug Srbije, odrazile su se i na pojedine škole; foto: T.T.

Nakon dužeg zimskog raspusta, učenici su se vratili u školske klupe, pa niži razredi nastavu prate iz učionice, dok za starije osnovce i srednjoškolce i dalje važi kombinovani model. U svim školama obezbeđeno je grejanje, kaže načelnik Školske uprave u Nišu, a pojedine su se za sada, kaže, prebacile na nastavu preko interneta, jer ih je ugrozila poplava.

Posledice poplava koje su nedavno pogodile jug Srbije, odrazile su se i na pojedine škole i nastavak škoske godine. Učenici u Beloj Palanci, navodi načelnik niške Školske uprave Dragan Gejo, drugo polugodište su počeli van učionica jer ih je, kaže, ugrozila poplava.

Sićevo zbog prevoza ima problem, ne može da se popne gore autobus, zaleđeno je. Škola "Carica Jelena", to je specijalna škola Bubanj, oni imaju radove, pa su onlajn. Bela Palanka je onlajn zbog poplava – navodi Gejo.

Vremenske nepogode su prošle nedelje zahvatile i Vlasotince, a načelnica Školske uprave u Leskovcu Marina Ilić ističe da je zbog toga istureno odeljenje Muzičke škole u Vlasotincu prešlo na nastavu preko interneta. Nestajanje vode je, kaže, onemogućilo da se te prostorije počiste da bi se nastava odvijala regularno, a ostale škole su krenule normalno sa radom.

Prvi dan drugog polugoodišta đake su sačekali topli radijatori, a Gejo kaže da sve škole imaju grejanje, ali i da se jedan direktor žalio da je ono na izmaku.

Ali to njegov posao, treba da završi sa Upravom za obrazovanje i završiće to, ne mogu da vam kažem iz koje škole, ali ima grejanje za sedam dana, ima dovoljno vremena da se organizuje. Nemam do sada informaciju da neka škola nema grejanje – kaže Gejo.

Očišćen sneg u dvorištu i veoma tople učionice su i u osnovnoj školi "Učitelj Tasa" u Nišu, poručuje direktorka te škole Radmila Krstić. Ona kaže da je za niže i više razrede napravljena anketa o načinu praćenja nastava, a rezultati pokazuju da se veoma mali broj roditelja odlučio da njihova deca pohađaju onlajn nastavu.

Niži razredi idu prepodne, grupa a i grupa b, prvo grupa a, pa kad završe oni ide grupa b, svi završe istog dana. Od petog do osmog koristimo kombinovani model. Ponedeljak, sreda, petak jedna grupa, a utorak i četvrtak grupa b i na nedelju dana se menjaju. Odziv je dobar, vrlo malo ima dece na onlajn nastavi, kako vidim, roditelji ipak žele da deca idu u školu – navodi Krstićeva.

Nastavak školske godine počeo je, kaže, odlično, a među zaposlenima za sada nema obolelih od virusa, te se nada da će se održati takvo stanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    17:18 // 18. 1. 2021.

    Ma ne treba ni da idu u školu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: