Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:49, 24. 1. 2016.

| Društvo

Počelo obeležavanje Dana Vranja

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Ski-kup-Besna-kobila-Dan-Vranja.jpg
Na Besnoj kobili Ski-kupom počelo obeležavanja Dana Vranja; foto: I.M.

Ski-kupom na Besnoj kobili, maršom stazama oslobodilaca i predtavom u Vranju je počelo tradicionalno obeležavanje 31. januara, Dana grada, 

Na Besnoj kobili je u subotu vožen Memorijal u skijanju „Đulbars i Kace“ u disciplini veleslalom. Kup u čast dvojice profesora koji su ostavli neizbrisiv trag u razvoju skijaškog sporta u Vranju se održava 6. put u okviru obeležavanja Dana Vranja, a ujedno je ovim takmičenjem i otvorena skijaška sezona na Besnoj kobili.

U revijalnom takmičenju učestvovalo je skoro 50 takmičara iz Vranja, Surdulice i Grdelice, a pobednici glavne trke su Đorđe Dedinac koji je osvojio prvo mesto, drugo je pripalo Nenadu Petkoviću, a treće Jovanu Stojanoviću.

Pobednici u kategoriji „pahulje“ su Sergej Mladenović i Nikolija Stolić, među mlađim cicibanima pobednici su Dušan Trajković i Lenka Stanković, stariji cicibani Andrija Đorđević i Kalina Pešić, dok su u kategorijama dece priznanja pripala Andreju Stojanoviću i Mii Dedinac, kao i Davidu Đorđeviću i Anastasiji Veselinović, a među seniorima najbolja je bila Melanija Dedinac.

2 U čast oslobodiocima Vranja iz 1878. godine održan je i marš; foto: I.M.U nedelju je održan takođe tradicionalni marš „Stazama oslobodilaca Vranje iz 1878.", a obraćajući se prisutnima kraj spomenika u Osatici, zamenik predsednika Skupštine grada Siniša Mitić je podsetio da su u borbama za oslobođenje Vranja, prema sačuvanim dokumentima, poginula 122 vojnika, a ranjenih oficira, podocifira i vojnika je bilo 229.

Nastradali srpski ratnici sahranjivani su na više mesta, čak i na mestu pogibije, a u Moštanici, upravo u mahali Osatica, počiva najveći broj srpskih vojnika, pa su zato, nakon marša, na spomenik hrabrim srpskim vojnicima položeni venci i cveće. 3 Na sceni OKC-a odigrana je predstava "Kralj Batajnove"; foto: I.M.

U večernjim satima na sceni Omladinskog kulturnog centra odigrana je pozorišna predstava Kralj Betajnove po tekstu Ivana Cankara.

Predstavu je organizovao Omladinski savez, a publika je odlično prihvatila izvedbu polaznika glumačke radionice.

Podsećamo da će u okviru obeležavanja Dana grada 30. januara biti održan i koncert Zdravka Čolića, a na sam Dan grada, 31. januar održaće se svečana akademija na kojoj će biti dodeljena gradska priznanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: