Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:51, 5. 3. 2020.

| Društvo

Počelo parkiranje u garaži na Sinđelićevom trgu, nadležni tvrde da su ispunili želje stanara

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
garaža Sindjelicev trg
Ima 40 mesta više i nadležni kažu više zelenila; foto: JV/J. A.

I pored negodovanja stanara izgrađena je javna garaža na Sinđelićevom trgu u Nišu, parkiranje je počelo, cene se nisu menjale, a građani imaju 40 mesta više nego ranije za svoje automobile. Nadležni kažu da je prostor oko parkinga zeleniji, da protivpožarni put postoji, kao i da su građani oduševljeni izgledom i ambijentom.

Protestom stanara počele su najave o početku izgradnje garaže na starom parkingu iza Narodnog pozorišta, nadležni se nisu oglašavali i sekli su stabla kako bi konstrukcija mogla da se postavi. Šest meseci kasnije stanari ćute, a nadležni se hvale što su montažnu konstrukciju koju su dobili na poklon postavili i proširili parkiralište za oko 40 mesta. Garaza Sindjelicev trg14; foto: JV-J. A Kažu da su ispunili sve želje stanara koji su pre više meseci protestovali zbog izgradnje; foto: JV/J. A.

Direktor Parking servisa Dejan Dimitrijević kaže da garaža sada ima 3.200 kvadrata, 114 parking mesta, od toga 63 u prizemlju i 51 na spratu, kao i 6 mesta namenjena osobama sa invaliditetom.

Završili smo veći deo radova, ostao je samo jedan mali deo, odnosno ostalo je da odradimo hidroizolaciju, ali nije bilo razloga da zadržavamo parkiralište i ne vratimo ga u korišćenje, jer su za hidroizolaciju potrebni vremenski uslovi odnosno toplije vreme kako bi se to završilo i kada to budemo radili parkiralište neće imati prekid sa radom, veće će se parcijalno raditi samo na gornjem nivou - dodaje Dimitrijević.

Garaza Sindjelicev trg15; foto: JV-J. A Kažu da su ispunili sve želje stanara koji su pre više meseci protestovali zbog izgradnje; foto: JV/J. A. Cena parkiranja je ista, 50 dinara po započetom satu i tu cenu plaćaju i stanari, a jedinu beneficiju imaju za noćno parkiranje koje je besplatno za one sa stanarskom karticom.

Parking servis je za ovu novu-staru garažu podigao kredit od 40 miliona dinara, koliko su koštali svi radovi.


Direktor tvrdi da su ispunjene sve želje stanara

Na ranije primedbe i zabrinutost stanara da protivpožarni put ne postoji Dimitrijević odgovara da se on nalazi pored solitera i vodi do susedne zgrade. Dimitrijevic; foto: JV Kažu da su ispunili sve želje stanara koji su pre više meseci protestovali zbog izgradnje; foto: JV/J. A.

Mi smo ispunili sve uslove po projektu i po standardima, postoji hidrantska mreža, postoje PP aparati, takođe ovo je jedno savremeno kako saobraćajno tako i ekološko rešenje što znači da ovo parkiralište ima ugrađen separator ulja i masti i svi uslovi koji su postavljeni od strane Sekretarijata za zaštitu životne sredine i protivpožarni uslovi su ispunjeni, za razliku od prethodnog stanja parkirališta koje nije ispunjavalo te uslove - tvrdi direktor.

Građani okolnih zgrada su protestom označili početak radova, ali ih na otvaranju garaže nije bilo. Dimitrijević kaže da su njemu rekli da su jako zadovoljni kako parkiralište izgleda.

Citiram njihove reči - nisu očekivali da će ovako lepo ispasti na kraju ovaj objekat - kaže Dimitrijević.

Garaza Sindjelicev trg12; foto: JV-J. A Kažu da su ispunili sve želje stanara koji su pre više meseci protestovali zbog izgradnje; foto: JV/J. A. Njihove primedbe da im od jakog osvetljenja nikada nije mračno u stanu su uvažene, jer direktor tvrdi da je osvetljenje smanjeno i da svetiljke više nisu usmerene ka njihovim prozorima. Takođe kaže da je prostor oko garaže ozelenjen, a direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović kaže da sada ima više drveća nego ranije.

Ima 9 novih tuja i 7 borića, tu je i himalajski bor i zasejali smo travu na ovoj površini kako bi oplemenili i ozelenili ovaj prostor ove lepe garaže. Naravno orezivanje stabala je u toku, pa smo i na ovoj raskrsnici orezali stabla, ne samo zbog regulisanja saobraćaja, već i zbog otvaranja garaže - dodaje Pavlović.


U planu izgradnja i treće javne garaže

Pre nešto više od godinu dana Niš je dobio prvu javnu garažu kod Doma zdravlja, posle mnogo najava počela je sa radom i pomenuta na Sinđelićevom trgu, a direktor Dimitrijević najavljuje izgradnju još jedne. Garaza Sindjelicev trg5; foto: JV-J. A Kažu da su ispunili sve želje stanara koji su pre više meseci protestovali zbog izgradnje; foto: JV/J. A.

Obezbedili smo konstrukciju ovog tipa za još jedno parkiralište, s tim da čekamo da nadležne gradske institucije odrede lokacije na kojima je najkompetentnije da se to postavi - dodaje direktor.

Gradonačelnik Darko Bulatović je rekao da je Niš za dve godine dobio oko 600 novih parking mesta, a kaže da u to računa dve garaže u kojima se parkiranje naplaćuje, kao i parkiralište između starog i novog Kliničkog centra i parking kod KC Niš ka južnom bulevaru, gde građani automobile mogu da ostave besplatno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    07:36 // 7. 3. 2020.

    Jedno od glavnih ucenja "sns akademije" i vecernjih fakulteta je - Ubedi one sto se bune ,da ono sto si lose uradio ,se njima svidja,da je sve naj...
    Kombinacija korejskog ,l
    ukasenkovog i causeseskovog stila !

  • arezina marjan

    23:57 // 6. 3. 2020.

    previse je tesno napravljeno. veliki problem oko izlaza!!! ljudi sa vecim automobilom su u problemu.

  • Naissus

    19:16 // 6. 3. 2020.

    Za onu prvu "garazu" mislio sam da im se omaklo, ipak nije ni bilo previse prostora pa ajde - izgleda kako izgleda ali sad sam vec ubedjen da ovi iz PS-a nemaju pojma sta znaci PARKING GARAZA.

    Mozda je trebalo gospodine direktore da malo pogledate po internetu kako u svetu izgledaju parking garaze pa da onda izgradite jednu I da se njome hvalite.

    Ajde bre, garaza RODE izgleda bolje od ove .

    • RobinHoodisGood

      16:53 // 13. 4. 2020.

      Naravno da garaza Rode izgleda bolje, ne znam samo sta si time hteo da kazes !? Garaza u Roda centru je oduvek bila super i stvarno je glupo porediti je sa ovom kutijicom !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: