Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 13. 6. 2017.

| Društvo

Počelo postavljanje ležećeg policajca na Broju 6, semafor za 2 nedelje

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Broj 6, radovi na postavljanju pesackog prelaza
Počelo obezbeđivanje problematičnog dela puta; foto: JV/M.J.

Radovi na obezbeđivanju pešačkog prelaza u naselju Nikola Tesla, gde se nedavno desio udes, počeli su ove nedelje. Zasada se radi na platformi, odnosno ležećem policajcu, koji bi trebalo da bude gotov sledećeg ponedeljka. Kako je kazao gradski većnik Igor Vojinović postavljeni su i kablovi za semafore.

Iako je, prema prvim procenama, semafor trebalo da bude gotov do avgusta jer noseći stubovi treba da stoje na privatnom posedu, ljudi na čijim parcelama će biti postavljen, objašnjava Vojinović, odmah su dali dozvolu za to. Tako bi semafori, kako je rekao, trebalo da za petnaestak dana da počnu da regulišu prelazak pešaka. Radovi Broj 6 Meštani obećali da neće protestovati ako sve bude završeno u dogovorenom roku; foto: JV/M.J.

To je platforma (ležeći policajac) malo šira od pešačkog prelaza, sa prilaznim rampama. Postavljeni su kablovi za semafore ispod te platforme, dobijene su dozvole od lica na čijem će zemljištu biti postavljeni semafori - kazao je on.

Na ovom delu Bulevara svetog cara Konstantina pešački prelaz je slabo vidljiv, pa je potrebno dodatno ga obezbediti, s obzirom na to da mnogo dece ovde prelazi ulicu na putu do škole.

Podsetimo, nakon što je pre nekoliko dana policajac na ovoj "zebri" kolima udario 4 devojčice, meštani su protestovali, a vlast obećala da će uskoro biti obezbeđen problematični deo puta. Takođe, ovde je pre 3 godine poginuo i 10-godišnji dečak, a stanovnici ovog dela naselja su još tada tražili da se na pešačkom postavi semafor. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    08:48 // 16. 6. 2017.

    Zivim tu blizu,ali ipak mislim da je ovo lose resenje.Semafor i svetlosna signalizacija da, ali ove skakaonice su glupost.Nema potrebe za time ako se lepo obelezi, osvetli i regulise semaforom.Odraz totalne nestrucnosti i trenutnih resenja kad ne znaju sta ce.

  • Baslo

    14:41 // 14. 6. 2017.

    Tako se to radi kada nema struke u odlucivanju. Nis je poznat po tome sto nema strucnjake iz bilo koje oblasti a i ono malo sto ima niko ih i ne pita nista, jer svi znaju sve.

  • Verko

    20:37 // 13. 6. 2017.

    To se ne rešava postavljenjem semafora na svakom pešačkom prelazu već automatskim snimanjem saobraćajnica i direktnim kažnjavanjem za svaki pa i najmanji prekršaj. Tako se radi u normalnim zemljama (dobro, zaboravio sam da ovo nije normalna zemlja). Bolje je i jeftinije i brzo se isplati kroz kazne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: