Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 21. 2. 2023.

| Društvo

Počelo postavljanje svetiljki na leskovačkom Trgu, vrednost radova 13,5 miliona dinara

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
20230221_122110
Iako već otvoren radovi na Trgu u Leskovcu trebalo bi da budu završeni do kraja ove godine; foto: M. M.

Iako svečano otvoren pre skoro godinu dana, radovi na Trgu u Leskovcu nisu u potpunosti završeni, a među prostalih 5% radova jeste i postavljanje svetiljki sa kojim se počelo danas. Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić kaže da je posao elektro-radova poveren firmi Jugelektro iz Vranja, kao i da je vrednost postavke 13,5 miliona dinara.

Baš kao što je i najavio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, preostale radove na Trgu neće izvoditi firma Bauvezen koja je okarektirisana kao najveći krivac što se ušlo u četvrtu godinu gradnje, već će na tenderima u zavisnosti od radova koji su zasostali biti birani novi ponuđači.

Među preostalim radovima kojima bi gradnja Trga, koja je ušla i u Ginisovu knjigu rekorda, konačno bila završena neophodno je postaviti i svetiljke, a sa tim radovima vrednim 13,5 miliona krenulo se danas. 20230221_121730 Za postavljanje rasvete 13,5 miliona dinara; foto: M. M.

Počelo se sa izvođenjem elektro-energetskih radova. Postavilo smo baze i ukrasne delove, stubovi su povezani pa smo od danas krenuli sa ugradnjom svetiljki. Na tenderu je posao dobila firma ”Jugelektro” iz Vranja, a vrednost ugradnje je 13,5 miliona dinara - kaže Nikolić.

Osim osvetljenja na Trgu je neophodno završiti i građevinsko-zanatatske radove, a taj posao dobila je firma SNL gradnja iz Leskovca koja se nalazila na crnoj listi gradonačelnika Cvetanovića.

Podsetimo, Trg u Leskovcu iako nije završen otvoren je prošlog marta koncertom Aca Pejovića, a višegodišnju gradnju Trga obeležio je sukob između gradonačelnika i radnika, pa je postojala mogućnost da dođe do raskida ugovora sa Bauvezenom, jer gradonačelnik nije znao ko je vlasnik te firme.

Cvetanović je i na godišnjicu formiranja nove-stare vlasti istakao da je Trg karcinom Leskovca kome neće dati da metastazira, dok je opozicija uz tortu obeležila ulazak u treću, ali ne i poslednju, godinu radova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Filozof

    13:44 // 21. 2. 2023.

    Pocelo prosvetljenje ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: