Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 5. 10. 2021.

| Društvo

Počelo razminiranje terena u naselju Ardija u Nišu gde će biti građeni stanovi za bezbednjake

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
ardija
Čistiće se površina od oko 80.000 kvadratnih metara; foto: T. T.

Površina od oko 80.000 kvadratnih metara u niškom naselju Ardija bi za 16 dana trebalo da bude čista od mina, a danas je obeležen početak razminiranja tog prostora na kome će biti izgrađeno 2.400 stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Stanovi će se graditi, kako su naveli nadležni, u dve faze.

U naselju Ardija, koje se nalazi u severoistočnom delu grada, počelo je humanitarno razminiranje terena, a kako je naveo direktor Centra za razminiranje Bojan Glamočlija, cela akcija bi trebalo da bude završena za 16 dana, ako to dozvole vremenski uslovi.

Ceo projekat je skoro 80 hiljada metara kvadratnih, trenutno je ovde 16 deminera, plus ostala logistika koja je potrebna za njih, preko 20 ljudi će biti danas na ovom terenu...Ukoliko bude lepo vreme kao sada to možemo da očekujemo da se završi za neki period koji je u izvođačkom projektu dat – to je period od 16 dana na koji računamo - kaže Glamočlija.

Nakon razminiranja, terenu će pristupiti arheolozi, pa kasnije sledi i početak izgradnje stanova, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski. 242977872_393990375593038_8873108649359705981_n Rok za razminiranje je 16 dana; foto: T. T.

Na ovom prostoru, prostoru naselja Ardija gradiće se 2.400 stanova za snage bezbednosti, u prvoj fazi oko 2.000 stanova i nama je ovo višestruko značajno - jedan deo grada oživljavamo, odnosno deo grada je neizgrađen za sada, s druge strane rasteretićemo saobraćajno jedan takođe veliki deo grada koji sada ima problem sa saobraćajnim kolapsom u toku radnog vremena i kada napravimo i spojimo Somborski bulevar i bliži izlaz auto-putu, onda ćemo moći da kažemo da smo završili taj jako veliki posao - rekla je Sotirovski.

Iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj navode da se završavaju radovi na izgradnji stanova za bezbednjake u naselju Stevan Sinđelić.

Nadležni nisu precizirali rok za izgradnju stanova u Ardiji, a projekat je deo saradnje između Grada Niša i Građevinske direkcije Republike Srbije.

Podsetimo, u gradskom budžetu za ovu godinu za Ardiju je bilo izdvojeno 320 miliona dinara. Na hitnoj sednici niške Skupštine u aprilu odlučeno je da atarski put u ovom naselju bude ustupljen državi, dok je Grad dobio izgradnju okolnih saobraćajnica uključujući i završetak nekadašnjeg Somborskog bulevara i njegovo spajanje sa Bulevarom heroja sa Košara.

Do budućeg naselja sada vodi ulica bez asfalta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alobre

    19:59 // 6. 10. 2021.

    Nikad vise bezbednjaka i nikad vise kriminala, i to najmonstruoznijih nedela! Koga štite ti bezbednjaci?naprednjake na funkcijama ! Sramota !!!!!

  • Ljiljana Radojkovic

    18:53 // 6. 10. 2021.

    Bas sam se pitala kada ce ovu zelenu povrsinu da napadnu I izgrade "domino izgrade",ruglo kakvog se moderna arhitektura gnusa.
    Umesto da na tom prostoru zasade park,oni su odlucili da bas okuju betonom I asfaltom.

  • zivko

    14:17 // 6. 10. 2021.

    Uvek kad su trebali da nas brane mi smo bili tepani. Mozda sad i bude nesto ako dobiju dzabe stanove.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: