Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 1. 11. 2017.

| Društvo

Počelo rušenje kaldrme u Kazandžijskom sokačetu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Bager u Kazandžijskom
Odlazi i poslednji simbol niškog boemskog duha; Foto: Marjan Cvetković

Mašine u Kopitarevoj ulici, koju Nišlije i svi oni koji su ikada bili u Nišu, znaju kao Kazandžijsko sokače, već su počele da rade. Bager vadi kocku po kojoj je decenijama bila prepoznatljiva ulica u samom centru grada.

Mesto na kome su se pre jednog veka naselile kazandžije i zanatlije, od pre tridesetak godina počelo je da se modernizuje, a vađenje kocke je, prema ocenama stručnjaka, uništavanje poslednjeg starovremskog duha nekadašnjeg Niša. Bager u Kopitarevoj ulici Foto: Marjan Cvetković

Kako je najavio većnik Miloš Milošević, centralnim delom ulice, koja je inače pešačka zona, trebalo bi da se zadrži kaldrma, dok će uz mnogobrojne lokale biti postavljene granitne ploče, kako bi njihove bašte bile na ravnom.

Vratiće se granitna kocka po sredini, a po krajevima će biti granitne ploče u istoj boji kao i kocke, ali veće površine. Zahvaljujući granitnim pločama, bašte kafića će moći da funkcionišu bez platformi, koje će biti uklonjene - rekao je Milošević.

Rekonstrukciju ulice koja je simbol niškog boemstva, nisu sprečile ni negativne reakcija građana, koji su, odmah po širenju vesti o vađenju kaldrme iz Kazandžijskog, pokrenuli onlajn peticiju da ulica ostane onakva kakva je bila do sada.

Radovi bi, kako je najavljeno, trebalo da budu završeni za najviše dva meseca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Student

    09:41 // 3. 11. 2017.

    Evo predloga za gradske oce: Ja predlazem da olupamo kamen sa tvrdjave i da tu zalepimo italijansku keramiku, da napravimo jos lepsu vecu i stariju tvrdjavu.

  • Vlada

    07:48 // 3. 11. 2017.

    Sređivanje je počelo sa maketom keja u izlogu RK Beograd, danas H&M 80tih. Umesto zelene oaze sa suvenirnicama, antikvarnicama, galerijama i intimnim kafićima sa avlijom, imamo nakaze od tc Kalča i Srbija, koji stari duh?, možda vizuelno, ali lokali su moderno sređeni, naročito Makova zgrada na kraju i ruglo od gradilišta uraslo u korov. Crevima gradskih arhitekti obesite gradonačelnike.

  • Ricardo

    20:05 // 2. 11. 2017.

    Najbolje je postaviti keramicke plocice za kupatilo (kaki boja) boja SNS-a

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: