Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 5. 6. 2017.

| Društvo

Počelo sređivanje fasada “kulturnih” zgrada u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Sređivanje fasade Arheološke sale
Fasada Arheološke sale dobiće novi sjaj; foto: JV/J. Adamović

Majstori su počeli da uređuju fasade Narodnog pozorišta, Arheološke sale, Simfonijskog orkestra i Narodne biblioteke, a posao bi trebalo da bude gotov do kraja septembra, kažu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj. Da ne bi “ružili grad”, dodaju, zgradu u Obrenovićevoj, koju sređuju u ovoj turi, će verovatno da "ostave za kraj".

Iako su sredinom marta na sednici Gradskog veća iz KLER-a najavili da će radovi početi krajem aprila, majstori su počeli da rade tek pre nekoliko dana. Narodna biblioteka sređivanje Sređuje se i Narodna biblioteka; foto: JV/A. Stankov

Ipak, kažu da se ne kasni, jer je rok da se fasade 5 zgrada u Nišu osveže “u ovoj godini”.

Ne kasni se. Ovo je posao koji je predviđen da se uradi u ovoj godini i biće završen u roku. Mi moramo da poštujemo Zakon, jer su za sve radove bile potrebne odgovarajuće dozvole i rešenja nadležnih institucija, uključujući i Zavod za zaštitu spomenika kulture Niš - pojašnjavaju u KLER-u.

Zgrada u Obrenovićevoj ulici, u kojoj se nalazi “Media centar”, će se najverovatnije poslednja sređivati, kažu u KLER-u, “da se ne bi zauzimao prostor i naružio grad”.

Rok da firma “Neimar projekt”, koja je pobedila na tenderu, završi posao je, dodaju, kraj septembra. Za ovaj posao biće plaćena oko 42 miliona dinara, parama iz republičke kase. Sređuje se i Narodno pozorište I Narodno pozorište će imati novu fasadu; foto: JV/J. Adamović

Rekonstrukcija se izvodi uz dozvolu niškog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pa većih promena izgleda pomenutih zgrada neće biti, već će samo biti “osvežene”.

Podsetimo, pored sređivanja fasada 5 zgrada u centru grada, iz KLER-a su najavili i da će biti raspisan tender za idejno rešenje za preuređenje centralnog trga i Tvrđavskog mosta. Sve to bi trebalo da košta oko 200 miliona dinara, a biće plaćeno novcem iz republičke kase, koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić prilikom boravka Vlade u Nišu oktobra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mirjana

    17:13 // 5. 6. 2017.

    a nemaju pare za delnicku ulicu u vrtiste za vodovod pa deca i dalje piju bunarsku koja je puna arsena i bakterija napredno nema sta

  • Gaga

    11:58 // 5. 6. 2017.

    Ovi nasi gradski oci od kantice i boje napravise biznis.

  • Ski ili ić

    11:19 // 5. 6. 2017.

    Pa neka bude spolja gladac, a unutra jadac...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: