Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 15. 8. 2012.

| Društvo

Počelo sređivanje javne rasvete u Nišu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti, Narodne novine
sokolska-sijalice1.jpg
Sokolska ulica, arhivska fotografija

Sa popravkom uličnih sijalica u Nišu krenulo se još pre dvadesetak dana, potpisivanje svih ugovora, kako kažu u "Gorici" završeno je juče tako da se intenzivno ovom problemu pristupa od danas 15. avgusta.

Kako je Narodnim novinama rekao Miša Milutinović, pomoćnik direktora JKP "Gorica" za signalizaciju i javnu rasvetu, administrativni deo primopredaje posla između ovog preduzeća i “Jugoistoka” okončan je tek juče.

Ipak, Branimir Jezdimirović direktor “Gorice” u izjavi za Južne vesti 27. jula rekao je da su neophodni ugovori potpisani još tada.

- Radovi počinju u ponedeljak. Morali smo da potpišemo ugovor sa Direkcijom, ugovor o saradnji sa Elektrodistribucijom i još neke protokole. Sa današnjim danom je to završeno i ja ne vidim razlog zbog koga ne bi mogli da krenemo sa radovima u ponedeljak – rekao je tada Jezdimirović.

Jezdimirović je potvrdio da je sve neophodno za rad i sanaciju uličnih svetiljki potpisano još pre dvadesetak dana, ali da zbog nekih "sitnih protokola" dokumentacija nije bila kompletirana, a to je učinjeno juče 14. avgusta.

Istini za volju prema rečima pomoćnika Milutinovića radilo se u prethodnom periodu, pa su do sada radnici "Gorice" u saradnji sa "Jugoistokom" sanirali osvetljenje na Trgu kralja Milana, zatim u Jadranskoj, Zetskoj i Knjaževačkoj ulici, na bulevarima Nemanjića i Medijana (u delu kružnog toka kod "Brikolaža" ) i u delu naselja Donji Komren.

Intenzivnije se problemu rasvete pristupa od danas 15. avgusta, a ulično osvetljenje će najpre biti popravljeno u onim ulicama koje su u potpunom mraku.

Prema Milutinovićevim rečima to su Borska ulica, koja vodi ka selu Kamenica, potom Ulica Žarka Đurića, te Durmitorka ulica, kao i nekoliko ulica u naselju Donji Komren.

- Paralelno sa popravkom svetiljki na ovim lokacijama naši radnici menjaće pregorele sijalice u Ulici Sretena Mladenovića i na Bulevaru cara Konstantina - najavio je Milutinović.

Na adresu Južnih vesti i dalje stižu poruke građana koji se žale na mračne ulice ili svetiljke koje gore i danju. Poslednja u nizu je pritužba građana na nedostatak uličnog osvetljenja u delu grada između Dušanove ulice i Palilulske rampe.

Kako nam pišu stanovnici ovog dela Niša osvetljenje je nestalo pre dvadesetak dana posle nevremena i situacija je još uvek nepromenjena.

Da podsetimo, problema sa uličnom rasvetom bilo je i u Sokolskoj ulici, kao i na Bubnju. Ranije je problem bio u nepotpisanom ugovoru sa izvođačima radova, čije je prolongiranje i uzrokovalo da dobar deo grada bude u mraku uključujući i sam centar koji je sada saniran.

Direktor JKP “Gorica” Branimir Jezdimirović pozvao je Nišlije da kvarove i neispravno ulično osvetljenje prijave Direkciji za izgradnju grada ili kol-centaru JKP “Gorica” na brojeve telefona 0700/123-123 opcija 244 ili 018/258-006.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko

    10:50 // 16. 8. 2012.

    Da li poznajemo svoj maternji srpski jezik? U srpskom jeziku postoji lepa srpska reč OSVETLJENJE koja potiče od reči SVETLO a Vi koristite reč RASVETA. Rasvetljava se zločin a osvetljava se soba ili drum. Pozdrav i ne zamerite.

  • ime i prezime

    10:30 // 16. 8. 2012.

    u dvoristu skole miroslav antic u durlanu, ne radi ni jedno ulicno svetlo u dvoristu, mrak je i svakakva bagra se skuplja, a roditelji tu setaju decu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: