Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 26. 3. 2021.

Počelo suđenje dekanici Fakulteta umetnosti zbog zapošljavanja u vreme zabrane

dekanica "Ne osećam se krivom"; foto: T. T.

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv aktuelne dekanice Fakulteta umetnosti Suzane Kostić zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, jer je u periodu kada u Srbiji nije bilo dozvoljeno zapošljavanje u javnom sektoru bez konkursa poptisala ugovore o radu sa dvoje radnika, jednog u računarskom sektoru i za higijenčarku u toj ustanovi. Kostićeva je negirala krivicu i rekla da je mislila da se zabrana ne odnosi na radna mesta koja su u sistematizaciji.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Petra

    17:14 // 26. 3. 2021.

    A ko raspisuje konkurse? Donece vam sva imena koji su se zaposlili u Nisu u JKP. Mislite da nema spiskova iz svakog preduzeca.

  • Sms99

    17:42 // 26. 3. 2021.

    Ta radna mesta su bila upražnjeno jer jedan domar dobio otkaz, dok je radnik u računarskom centru našao posao u rodnom gradu. Tadašnja pravna služba i sekretar Fakulteta iz tog perioda takođe trebaju da odgovaraju jer nisu ispoštovali zakon i proceduru tj. snose odgovornost. Sto se Suzane Kostić tice ona jeste "naludo kiša, naludo suša" ali lopov nije!

    • Marko

      00:14 // 27. 3. 2021.

      Ignorantia legis non excusat - nepoznavanje zakona ne opravdava (oslobađa odgovornosti). Neko ko je na rukovodećem položaju je odgovoran za poštovanje zakona, a mora da vodi računa i o ostalim propisima. Tačno je da odgovornost snose i pravna služba i sekretar, ukoliko je nisu upozorili da krši zakon. Da li jesu ili ne, utvrdiće sud. Kao i to da li je lopov ili nije.

  • Pera Mika Žika

    18:20 // 26. 3. 2021.

    @Sms99
    Nepismeni botu, kaže se TREBA DA ODGOVARAJU, a što se Suzane tiče, TREBALO bi da se vrati u realnost i shvati da ne može da radi baš sve što u takvoj glavi "naludo kiša, naludo suša" zamisli!

  • Срба

    20:01 // 26. 3. 2021.

    Уффф, судИјо, збунЕла сам се док сам улазИла у ауту. МислЕла сам да могу да си запошљавам ког си ‘оћу... извин’те.

  • Mara

    20:17 // 26. 3. 2021.

    Da li je jedina

  • Torpedo

    20:33 // 26. 3. 2021.

    Nakada su direktori,upravnici i prvi ljudi svakojakih ustanova i institucija ,dolazili na sudjenja ,ozbiljni i smerni da dokazu da nisu krivi i odbace navode iz tuzbe ! Danas, kao da je sudnica i oko nje ,kafana ili neka zabava, relaksirani ,po sistemu - ma zabole me !

    • Cirkus od pravosudja

      00:33 // 27. 3. 2021.

      Da je sud ozbiljna institucija ovo delo se ne bi podvelo pod clan 359 krivicnog zakona. Dakle ne zna se ko pije a ko placa u svim institucijama pa sto se ne bi islo kao u kafanu.

  • Osvesceni gradjanin

    21:44 // 26. 3. 2021.

    Odite do opstine da vidite zaposljavanje preko SNS veze...naravno u doba kada je zaposljavanje bilo zabranjeno. zabranili su da bi svoje zaposlili...

  • Lj

    00:13 // 27. 3. 2021.

    Kako Suki nije OBVESTENA a toliko je dugo DEKAN?
    Sada treba, zbog njene neobavestenosti i da je zalimo, zar ne?

  • Filozof

    07:29 // 27. 3. 2021.

    Ministar policije izdaje dozvolu svom ocu za izvoz oruzja, brat premijerke dobija od Vlade Srbije poslove vredne vise milijadi, firma brata predsednika ocitava brojila za EPS, Sef BIA dodeljuje poslove svojoj supruzi...
    Prof. Medicinskog fakulteta u Nisu, zaposli svoju cerku, uhlebi celu porodicu pa i tasta svog sina. Ne zaostaje ovde ni GAF.
    U Srbiji se sve treba zvati "Institut za majku i dete

  • Bule

    12:22 // 27. 3. 2021.

    Juče je sa Sajta Fakulteta umetnosti skinuta fotografija ministra Ružića sa dekanicom Suzanom Kostić i sekretarkom Aleksandrom Radosavljević, koja je tu bila postavljena 25.februara, u propagandne svrhe, da pokaže da Suzana još vek drži sve konce u rukama, te da će kandidat za dekana koga ona podrži biti izabran. Da li skidanje ove fotografije znači da su je Ružić i SPS konačno pustili niz vodu?!

  • Bule

    12:46 // 27. 3. 2021.

    Nije na dekanici da misli da se zabrana zapošljavanja ne odnosi na radna mesta koja su u sistematizaciji, nego da se, u skladu sa Članom 24. Statuta Fakulteta, tačkom 2. "STARA O ZAKONITOSTI RADA FAKULTETA"! A ne da svoju odgovornost prebacuje na pravnu službu i tadšnjeg sekretara, nepristojno i neakademski je...

  • Preletaci

    14:54 // 27. 3. 2021.

    Pa kako ona SPS? Bila perjanica kod Baneta G17.To jw izgleda on naucio.Drz se za Mileta i ne se sekiraj.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: