Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 31. 1. 2013.

Počelo suđenje profesorima DIF-a

Počelo suđenje profesorima DIF-a

Nijedan od trojice profesora niškog DIF-a, protiv kojih je podignuta optužnica zbog sumnje da su bili u komisiji za diplomski studenta koji je u to vreme bio u Americi, nije se pojavio na glavnom pretresu u Osnovnom sudu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Irena

    13:44 // 31. 1. 2013.

    Da, da... Trajace to tako samo dok ne postignu dogovor, a onda ce gospoda da uplate neku mizernu sumu u humanitarne svrhe (kroz par ispita ce povratiti "ulozeno")i ...pojeo vuk magarca. Opet Jovo nanovo.

  • Перица Мали

    13:57 // 31. 1. 2013.

    Кажу нису уредно обавештени и здравствено стање ихспречава да присуствују суђењу.
    Горе прозвани профсори ниу нимало наивни.За почетак су кренули са куповином времена док извагају могучности за изврдавање, а постоји могућност нагодбе са тужиоцем. То је можда и најприхватљивије, признаће,биће нека симболична казна, највероватније условна,медијска прашина ће да се слегне. Заборав, којем смо као тако народ тако склони, ће бити муњевит и дотични ће наставити са масном наплатом диплома и производњом квази спортских сручњака.
    Да су то прави ликови који треба да се баве васпитањем и образовањем омладине у спорту, они би што пре убрзали процес суђења и доказали своју невиност. У праву је г'дин Братић, нико није крив док се не докаже,основ за суспензију непостоји. Он иначе нема појима да су дотични оптужени, нема званичне информације, а консултоваће неког шта да ради.Какав лик за декана, чиме ли се он бави. Није чудо.Тарифе за полагање пријемног или појединог испита само што нису на бандерама.

  • JUG

    14:28 // 31. 1. 2013.

    Interesantno je da ovaj predmet ne može da se pronađe na sudskom portalu. Da li se javnosti izlažu samo obični smrtnici a profesorima se čuva "ugled"?

    • Predrag Blagojevic

      15:17 // 31. 1. 2013.

      I ja sam bio radoznao zbog čega nema predmeta na portalu.
      U stvari je tamo, ali iz nekog razloga ne može da se pretražuje po imenima optuženih.
      Broj je K 3011/12.

    • JUG

      15:24 // 31. 1. 2013.

      Hm, neće ni preko broja.

    • Predrag Blagojevic

      15:30 // 31. 1. 2013.

      hoće, samo odaberite Osnovni sud, krivični postupak pa onda unesite 3011/2012 (punu godinu, ne samo 12)

  • Milos

    15:18 // 31. 1. 2013.

    Ako tuzilastvo prihvati nagodbu sa ovim ljudima to ce biti pljuvanje u lice svim akadmeskim gradjanima, postenim profesorima i studentima u Srbiji. Pa i ako se nagode najmanje sto tuzilastvo moze da uradi a to je da im zabrani da se ikad vise bave poslom profesora a takva mogucnost postoji u KZ Srbije! PS Zivim za dan kada cu zauvek da odem iz ovog grada i ove trule drzave...

  • Perko

    16:41 // 31. 1. 2013.

    Vec provaljeno u Srbiji! Neodazivanje sudu zbog ovoga i onoga(malo bolestan, malo nije dobio poziv, malo smrt daljeg rodjaka itd.), i tako ukrug, godinama. To naravno sudija postuje, zakazuje na 6 meseci, tuzilac cuti, a nazalost ADVOKATI su u Srbiji, postali glavni saucesnici kriminalaca svih vrsta (narocito bogatih) jer izvrgavaju ruglu svaki sudski poziv, rociste, presudu....Kada bi gospoda Profesori a i dr. imali rok do kada moraju da rese svoj proces, kada bi morali da se odazovu sudu gde god su na zemaljskoj kugli ....mozda bi nesto bilo drgacije. Ovako pojeo vuk magarca.

  • Laki

    16:49 // 31. 1. 2013.

    Naravno da nisu naivni.Prva dvojica nisu uredno pozvani,a trecem nije dobro.Ako im je sud poslao pozive u plavoj koverti bez 500 evra unutra normalno da nece da se pojave. Navika je navika.Nego ako su se sad uvredili onda nema sanse vise da se uopste pojave. Advokat je otvoreno rekao sta planiraju, i da je cilj da se doceka izmena zakona. Ja nisam pravnik, ali znam da je krivicno delo pocinjeno u vreme vladavine ovog zakona, a i istrazne radnje su zavrsene i zakazan glavni pretres. Da je to ucinio neki smrtnik odavno bi ga dovezla "marica" i bio bi mu odredjen pritvor da ne utice na svedoke. Ovima je sve omoguceno, i opet ne mogu da se izvade. Da bog pozivi "Juzne vesti" i Pedju, a vi tuzioci i sudije pamet u glavu (po 500 evra u plavu kovertu uz poziv i eto ih i pre aprila).

  • Ненад Богдановић

    18:20 // 31. 1. 2013.

    Свака част садашњем декану на држању поводом овог случаја. Њему и факултету жели пуно успеха у даљем раду. Нико није цвећка али има и горих професора од горе наведених и на другим факултетима али се ћути о томе.Мислим да је погодба фер решење без обзира шта ко од нас мислио.

    • Dragisa Popadic

      11:52 // 1. 2. 2013.

      Ima toga sigurno i na drugim fakultetina ali kao na DIF-u u Nisu nema, jedino mozda u Kragujevcu na pravnom. A sto se tice dekana DIF-a i njegova tarifa se zna! Cast casnim i postenim profesorima ali su oni nazalost manjina na niskom DIF-u.

    • Teske reci

      10:43 // 3. 2. 2013.

      Izabrao si teske reci za novog dekana. Gresis. Jedan je od najboljih profesora na fakultetu.

  • Milena

    18:45 // 31. 1. 2013.

    Kakva bahatost. Oni bi da nesto predlazu sudu. Nadam se da ce nova vlast naci 'lek' za ovakve kriminalce.

  • Nikola

    02:39 // 1. 2. 2013.

    Kakav neprofesionalizam! Hocete da se bavite novinarstvom a ovamo lupate gluposti "Generalni pretres"! U krivicno procesnom pravu postoji pojam "Glavni pretres"!Ispravite to smejace vam se ljudi!

  • Difovac

    00:52 // 2. 2. 2013.

    Prof. Stojiljkovic je veliki gospodin koji je u celu pricu uvucen slucajno. On je zaista nevin, pravi akademac, i divna osoba.
    Niski DIF je leglo korupcije, mita, i pravi je porodicni fakultet.
    Mislim da bi ga trebalo ukinuti jer nema svrhe vise da postoji s obzirom da je skola sve manje i/ili je sve manje djaka.

    • Goki Kralj

      19:34 // 2. 2. 2013.

      Difovac u pravu si da je Prof. Stojiljkovic gospodin covek, i on je prvo u SUP-u dao iskaz da ga je namestio Prof. Markovic, a onda je na nagovor advokata kod sudije potpuno promenio iskaz, i izjavio da je bilo polaganja diplomskog. Sam je sebi stavio omcu oko vrata. Stvarno je steta, ali nije on mali pa da radi takve stvari. Zalosno, stvarno...

  • Goki Kralj

    09:16 // 2. 2. 2013.

    Ha,ha,ha... Kakva glupost.Nisu uredno pozvani, a advokati jesu uredno pozvani. E pa sio mu ga Djura. Sto im onda advokati ne rekose da imaju sudjenje. Ma sprdnja sa ljudima, studentima, pravosudjem, drzavom... Dobili su vremena u dogovoru sa sudom, i neznam sto li gubim vreme na ovo pisanje.

  • Difovac

    21:07 // 2. 2. 2013.

    Goki Kralj...
    Deluje da poznajes prof.Stojiljkovica, slazem se da je odrastao i sve sto si napisao.
    Ako poznajes i ovu dvojicu, sve je jasno kakvi su.
    Do skora su bili nedodirljivi, videcemo...

    • Goki Kralj

      08:26 // 3. 2. 2013.

      Upravo tako druze...

  • Mister

    04:44 // 8. 2. 2013.

    Ovaj slucaj takozvane Afere je smesan u poredjenju sa onim sto se na fakultetu svakodnevno radi. Puno srece novom dekanu u nemogucoj misiji.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: