Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 29. 10. 2013.

| Društvo

Počelo suđenje zbog pretnji novinaru

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Palata pravde
Prvo suđenje za pretnje novinaru u Srbiji; Zgrada Osnovnog suda u Nišu

Pred Osnovnim sudom u Nišu saslušani su bivši direktor Toplane Milutin Ilić i funkcioner niškog SNS Dobrivoje Stanimirović, optuženi da su pretili novinaru Južnih vesti.

Obojica su negirali navode optužnice i tvrdili da nisu krivi za delo, za koje su optuženi.

Tadašnji vršilac dužnosti direktora Toplane Milutin Ilić u svojoj odbrani je naveo imena svedoka koji, prema njegovim rečima, mogu da potvrde da on Blagojeviću nije pretio.

Slična je bila i odbrana Dobrivoja Stanimirovića.

Odgovarajući na pitanja koja mu je postavio njegov branilac, Stanimirović je potvrdio da je novinara Južnih vesti zvao telefonom u petak 5. aprila oko 21h, uz napomenu da je novinara hteo zapravo da obavesti o konferenciji za medije koja je dan kasnije navodno trebalo da se održi u Toplani.

Stanimirović je naveo i da ga je Blagojević "proganjao objavljivanjem neistina", ali tvrdio da novinaru nikada nije zbog toga pretio.

I treći optuženi, Mija Janković odbacio je navode optužnice, tvrdeći da u petak, 5. aprila nije bio u društvu sa Stanimirovićem, da nije pozivao Blagojevića i da je "sve nameštaljka".

Nastavak suđenja, kada bi trebalo da budu saslušani svedoci koje su predložili optuženi zakazano je za 17. decembar.


Za šta su optuženi?

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo početkom avgusta je podiglo optužnicu protiv Ilića, Stanimirovića i Jankovića zbog pretnji upućenih uredniku Južnih vesti.

Milutin Ilić okružen novinarima ispred Toplane Milutin Ilić okružen novinarima; arhivska fotografijaKako se navodi u optužnom predlogu njih trojica su "sa umišljajem i u uračunljivom stanju", u telefonskim razgovorima sa Blagojevićem uputili niz pretnji.

Sva trojica su optužena za "ugrožavanje sigurnosti licu koje obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja u vezi sa poslovima koje obavlja", za šta je zaprećena kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora.

Vredi pomenuti da su pretnje usledile nakon serije tekstova kojima je ukazano na nekoliko slučajeva potencijalne korupcije u tom javnom preduzeću.

Inače, Milutina Ilića zastupa advokatska kancelarija Srđana Aleksića, gradskog većnika i visokog funkcionera SNS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BO BO

    13:55 // 27. 11. 2013.

    Poslanica,supruga ,doktorka ,sve ce to da resi.SNS ,Vucic,nemaju pojma sta se radi u Nisu,koji su im kadrovi.Tu im je Danilo,sve ce to da se resi.Boricxe se oni svim sredstvima,valjda znate to

  • julija vlahović

    13:47 // 30. 10. 2013.

    slika i prilika sns kadrova- bahati, bezobrazni. Na žalost ne može se još mnogima, kao ovoj dvojici stati na put. Tek će da ispliva sve i svašta iz preduzeća i ustanova čiji su direktori sns.

  • pravnik iz Toplane

    11:50 // 30. 10. 2013.

    Bilo bi dobro da južne vesti malo pogledaju sistematizaciju i plate u Toplani.Zavarivač šef obezbeđenja,pukovnik pom. direktora...kuvar rukovaoc kotlova...Nekada beše inspekcija rada i beše bolje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: