Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 27. 12. 2016.

| Društvo

Počelo uklanjanje tendi kafića iz Obrenovićeve

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
tende
Stare tende odlaze u istoriju; foto: JV

Stare konstrukcije bašti i tendi kafića u centru Niša odlaze u istoriju, pošto su radnici jutros otpočeli njihovo demontiranje. Dok pojedine Nišlije smatraju da je plan da se stare tende zamene novim baš ono što je potrebno ovom gradu, drugi misle da je bespotrebno rasipanje para.

Nišlije koje od jutros prolaze glavnim gradskim šetalištem zbunjeno gledaju majstore koji uz veliku buku, čekićima i ključevima razmontiravaju čelične konstrukcije letnjih bašti i nadstrešnica.

Građani uglavnom imaju reči hvale za ovakav poduhvat, smatrajući da je sadašnji izgled Obrenovićeve “palanički i ružan”.

Nigde na svetu ne postoji glavna pešačka zona gde ljudi ne mogu da šetaju, jer ne mogu da prođu od bašti i tendi. Hvala Bogu da se neko setio da uradi ovo - prokomentarisao je jedan od prolaznika.

policija Za svaki slučaj, dosta policije; foto: JVMeđutim, ima i onih koji smatraju da je ovo samo “rasipanje para i zamajavanje naroda”.

E, samo nam to još fali. Deca zapošljena, grad cveta, još samo da se zamene tende. Samo rasipanje para, koje i onako nemamo. Ovo je budalaština - prokomentarisala je jedna starija sugrađanka.

Radovi bi, prema rečima većnika Miloša Miloševića, trebalo da budu završeni “u roku od 2 do 3 dana, a svakako pre Nove godine”.

Prema ranijim najavama, od sledećeg leta sve bašte u centru Niša trebalo bi da budu iste i uklanjale bi se u zimskim mesecima.


Ugostitelji: Nestručni majstori će upropastiti tende

kamion Mediana "Radnici JKP "Mediana" će uništiti tende vredne i do 10.000 evra; foto: JVPredsednik Udruženja ugostitelja “Esnaf” Predrag Veljković, kaže da je nezadovoljan odlukom gradskih vlasti da se ogluše o njihov zahtev da se demontiranje konstrukcija odloži, ali i angožovanjem nestručnih radnika JKP “Mediana” za taj posao.

Vlasnici sad sami sklanjaju. Zvali su majstore. Jutros su došli iz “Mediane”, počelu su jednu tendu da ruše, rekli su da oni nisu stručni za to. Nije poenta srušiti nekom nešto. Vlasnici su plaćali za to. Ta tenda košta 5 - 10.000 evra  - rekao je Veljković.

Veljković kaže kako će zbog ove akcije, ugostitelji da pretrpe ogromnu štetu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    15:45 // 28. 12. 2016.

    Konacno da Pobedina postane pravo setaliste, a ne da se prolaznici jedva mimoilaze zarad kafica koji su zauzeli 2/3 ulice

  • dzoni

    10:18 // 28. 12. 2016.

    Bravo za akciju.Sad mogu slobodno decu da šetam a da ne udaraju glavom od stolice i stolova.

  • mari

    22:09 // 27. 12. 2016.

    BRAVO!!! Isto ocekujem i u parku Svetog Save naredne godine

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: