Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 24. 9. 2020.

Počelo uređenje Starog groblja, u Opštini kažu prioriteti da se očisti, osvetli i obezbedi

staro groblje jesen 2020 Mestimično pokošeno i očišćeno; foto: JV/M.J.

Smeće, prljavština i visoko rastinje stalna su slika Starog groblja u Nišu. Uređenje je počelo pre tri dana, a iz Opštine Palilula najavljuju da će biti potrebno mesec i po do dva da se sve uredi. Prioriteti su, kažu, da se očisti, osvetli i obezbedi, a trajno rešenje za održavanje najavljuju u narednom periodu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Putin

    14:56 // 24. 9. 2020.

    Smeće, prljavština, rupe na kolovozu i trotoarima stalna su slika Niša. Uređenje će početi za dva-tri dana, a iz kabineta gradonačelnice i direktora JKP Medijana najavljuju da će biti potrebno 100-200 godina da se sve uredi. Prioriteti su, kažu, da se sve očisti, osvetli i obezbedi, a trajno rešenje za održavanje najavljuju nakon prvih iskustava stečenih tokom 200 godina.

  • Petko

    15:52 // 24. 9. 2020.

    Hvala Bogu! Ruglo u centru grada, a da ne spominjem kakva je sramota što nam preci leže zarasli u travu i grmlje.

    • Деутеријум

      07:45 // 25. 9. 2020.

      Е, ту је и суштина проблема овако запуштеног гробља. Град су нам водили, и воде, они који немају ниједног претка сахрањеног на овом гробљу.

  • Brcha

    16:09 // 24. 9. 2020.

    Bilo bi pametno da ocistte celo groblje, a ne samo prvih 10m

  • Nišlija

    15:53 // 24. 9. 2020.

    Setili se,zmije,pacovi i narkomani ce ni izedu.

  • Niš Niševljanima

    15:57 // 24. 9. 2020.

    Sa dosadašnjom komunističkom vlašću groblje je bilo u lošijem stanju nego u Djakovici.
    Ipak su na tom groblju sahranjeni stare Nišlije i neki zaslužniji i vredniji i nedužne žrtve bombardovanja za vreme drugog sv. rata.
    Predsednik opštine Palilula, Karićev kadar koji je učestvovao u rušenju NAJSTARIJE NIŠKE Crkve Sv. Nilola i 300 god. starog zida oko nje ne uliva poverenje u poštene namere

  • Max

    18:33 // 24. 9. 2020.

    Sahranjivanje na starom groblju prestalo je 1972. god.Bilo je to uredjeno gradsko groblje u centru Nisa i ako su tad bili komunisti .Ali na čelu grada su bili ljudi koji su poštovali svoje predke i svoju istoriju.
    Danas ja idem roditeljima. na grob taksijem do groba zapalim svecu i istim se se taksijem vratim,u strahu od zmija,pasa i huligana

  • Свеобухватно прићи решавању заједничког ругла под заштитом закона

    16:34 // 24. 9. 2020.

    Потребно је оградити гробље са свих страна.Такође, до сада се косило само неких десетак метара од главне стазе.Мора да се коси и чисте отпаци свуда по дубини и око свих стаза. Комплекс Старог горбља је по заштитом закона и одређени број споменика на њему! Како би изгледао да га закон не штити?! Потребно је да га комунални полицајци редовно обилазе и дању и ноћу, и да се на њему врши и дератизација

  • Leglo ambrozije

    16:37 // 24. 9. 2020.

    Prostor Starog grobqlja mora da udje u sve redovne planove za održavanje kako zelenih tako i zaštićenih kulturno istorijskih spomenika parkova, jer ono to i jeste! Tamo su naši preci. Tamo je nekadašnji Niš. Mora se pored redovnog košenja i čišćenja korova prskati i protiv ambrozije!!! Ima je svuda. Psi lutalice na ovom prostoru su takodje veliki problem. Šta može da vidi danas turista na njemu?

  • Ствар је у редовном одржавању

    16:30 // 24. 9. 2020.

    Идеја и намера је добра.Мора само да постане обавезна тј. сваке године најмање два пута годишње да се комплетно коси трава и свакојако растиње.. Такође, сва стара дрва, склона паду да се исеку, а на местима која дозвољавају да се посаде нова. Ипак је простор гробља и мала еколошка оаза, зар не? Врста светиљки треба да буде таква да је хулигани не могу, као до сада, олако да уништавају!

  • Peca

    17:44 // 24. 9. 2020.

    To je prava stvar. Em ukloniti ruglo.Da nepominjem sto tu pocivaju nase stare Nislije.Za pohvalu.

  • Rastko

    18:07 // 24. 9. 2020.

    Za sve ove godine, mogla je bar ta glavna staza da se presvuče ponovo, aktivira neki bogoslužbeni prostor, posebno obeleži prostor spomen kosturnice poginulih u bombardovanju 1941 godine.

  • dragoljub stamenković

    17:09 // 24. 9. 2020.

    Aferim Bato !

  • Samo jos mecku nisam vodio

    21:37 // 24. 9. 2020.

    Pre nekih 30 godina sam u sred dana pomagao kumovima da"ukradu" spomenik sa starog groblja. Baba umrla 50 godina posle dede a ime joj bilo upisano pored suprugovog pa je htela da joj se postavi bas taj spomenik. Mislite da nas je neko pitao sta radimo? Mogli smo 'ladno da odnesemo desetak spomenika...

  • Ouzo

    20:43 // 24. 9. 2020.

    Sumi ,potpuno se slazemo, mozemo da kritikujemo sns, ali Bata je ,zasad ,resio da radi, sto mu je ingerencija ! Pozdravljam, ovo su gradske teme i problemi i zelim mu da istraje !

  • Mara

    14:21 // 24. 9. 2020.

    Bio je red.To je sigurno organizovala Ana Nejić zamenica predsednika opštine Palilula

    • Mika

      21:30 // 24. 9. 2020.

      Ma, sta nam rece, sveznajuca Maro!?

  • David Štrbac

    15:56 // 25. 9. 2020.

    Bata rešio groblje da sredi, kad je Bata šta uradio osim prodavanja magle i demagogije, napredna sredina je ona u kojoj takvi uspevaju.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: