Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 20. 7. 2021.

| Društvo

Počelo uređenje prostora iza "Delte", nepoznat datum završetka kompletnog parka

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
219256497_1276371649432194_2492034353794082702_n
Nepoznat datum završetka kompletnog parka; foto: T. T.

Postavljanjem dečijeg mobilijara i rasvete počelo je uređenje prostora iza novog Delta planeta u Nišu, a prema rečima nadležnih sređivanje dela ispred tog tržnog centra na samom Bulevaru Nemanjića krenuće početkom avgusta. Nije poznato kada će kompletan park biti završen, a gradski većnik zadužen za izgradnju Nenad Stanković najavio da će prva faza radova biti gotova krajem novembra.

Travnata površina iza Delte kod Nišave dobila je mobilijar za decu, počelo je i postavljanje rasvete, a u budućem parku će biti posađeno oko 90 stabala drveća, poručila je gradonačenica Dragana Sotirovski. 217723612_130681702472271_8787152721019208393_n Park iza "Delte" dobio dečiji mobilijar; foto: T. T.

Dakle ovde nedostaju sada i cveće i zelenilo i drveće, važno je da je stigao i dečiji mobilij, da je ovo igralište takođe uređeno i da je čitav prostor dakle od mosta do Toplane da će biti, dakle, jedna lepa zelena oaza i sa tim trendom nastavljamo ne samo na obali Nišave, već ćemo narednih meseci, pa i narednih godina oplemenjivati, naravno, sve postojeće parkove, saditi novo drveće, stavljati sisteme kap po kap - navela je ona.

Pored parka iza tržnog centra, aprila je počelo pripremanje i prostora ispred Delte na Bulevaru i to sečom drveća, a Sotirovski sada najavljuje početak radova na tom potezu od avgusta.

Ja sam imala prilike da zajedno sa gradskim urbanistom vidim koji je to odnos zelenila, staza, da će tu biti i javna česma, dakle svi sadržaji koji nedostaju, odnosno koji su neophodni za jedan park - dodaje.

217495083_986750358533265_796133150820299937_n Uređenje parka kod Bulevara počinje narednog meseca; foto: T. T. Kada će prostor oko tržnog centra dobiti novi izgled Sotirovski ne precizira, a član Veća Nenad Stanković završetak prve faze najavljuje za kraj novembra.

U planu je, kako je navela gradska urbanistkinja Tanja Obradović, organizacija javnog konkursa za uređenje obale Nišave.

Konkurs će obuhvatiti veliki deo Nišave i sagledati sve moguće zelene površine u okviru zone oko Nišave, što će biti u daljem periodu narednih godina i spremno za neki vid realizacije - rekla je ona.

Podsetimo, park ispred Delte, gde je planirano da bude koncertna dvorana, prema ranijim najavama gradskog većnika Nenada Stankovića trebalo bi da bude završen do kraja leta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Дракче Тормак

    12:51 // 6. 3. 2022.

    А ко каже да ће бити парк ? Ово су већ деценију и више, познати предизборни маркетиншки трикови. Ако га не заврше до краја марта, 4. Априла ће нам рећи ,, Шалили смо се. Пре Намена простора простора." Топлана без везе није оставили пре грејне сезоне могућност постављања славине ка парку. За грејање парка сигурно не.

  • Ivan

    08:45 // 22. 7. 2021.

    Drvece obara u rekordnom roku ali zavrsetke radova ne zna da odredi. Ako park budu radili kao trg dobicemo ga tamo septembra ali 2023 godine.

  • ђура

    13:06 // 21. 7. 2021.

    Да ли су консултоване Двери ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: