Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:10, 6. 10. 2023.

| Društvo

Počeo Sajam automobila, za novi “mercedes” Nišlije sa prosečnom platom morale bi da rade 6 godina

Autor:Tamara Radovanović, Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti

Nova hibridna i električna vozila, motocikli i električni bicikli - izloženi su na Sajmu automobila u niškoj hali “Čair”, koji će trajati do 8. oktobra. Neke od niških i srpskih premijera su najnoviji “toyota prius” pete generacije i “renault austral”. Izloženi su i modeli proizvođača "Motogrini", "Citroen", "Škoda", "Volkswagen", "Dacia", "Honda", "Ford", "Suzuki", "Mercedes" i drugih.

JLM_0447
Počeo Sajam; foto: Jelena Mišić

Nova hibridna i električna vozila, motocikli i električni bicikli - izloženi su na Sajmu automobila u niškoj hali “Čair”, koji će trajati do 8. oktobra. Neke od niških i srpskih premijera su najnoviji “toyota prius” pete generacije i “renault austral”. Izloženi su i modeli proizvođača Motogrini, Citroen, Škoda, Volkswagen, Dacia, Honda, Ford, Suzuki, Mercedes i drugih.

JLM_0382 Niška premijera; foto: Jelena Mišić Renault ima nišku premijeru - model “austral”, za koji prodavci kažu da je u dizajnerskom smislu revolucionarna promena. Već decembra trebalo bi da stigne i redizajnirani “clio”.

Izdvaja ga dizajn, zamena je za “kadjar”, to je prethodni model koji on menja. Već se vidi dizajnerski ta revolucionarna promena spolja, a tek unutra. To je niška premijera. Trošimo poslednje količine, jako dobro ide prodaja do sada. Cena je oko 27.000 evra - navodi prodavac.

Oko 40 prosečnih plata bi građani Niša morali da izdvoje za taj model.

Najprodavaniji model Renault-a je trenutno “kaptur”, kažu prodavci, a cena je oko 21.800 evra sa kompletnom opremom.

JLM_0371 "Sportsko vozilo sa snažnim pogonskim sistemom"; foto: Jelena Mišić Srpsku premijeru ima restilizovana A klasa Mercedesa, ali i “toyota prius” pete generacije, što je sportsko vozilo.

To je potpuno novi model, ima hibridnu tehnologiju. Danas je tačno 26 godina od kada je prva generacija “priusa” predstavljena, ovo je peta. Tek je stigao u Srbiju. To je sportsko vozilo sa snažnim pogonskim sistemom od 223 konjske snage i za razliku od ranijih “priusa” koji su bili poslovne limuzine, ovo je sada sportski auto - kažu iz Ravex-a.

JLM_0432 Sajamski popust; foto: Jelena Mišić Prodavci kažu da je za C klasu Mercedesa obezbeđen popust od 10.000 evra, pa ti automobili, grafitnosive boje, koštaju 52.000 evra.

Nišlije bi za to morale da izdvoje čak 74 prosečne plate, odnosno da rade šest godina i dva meseca.

Izloženi su i najnoviji modeli Citroen-a - klasični na benzin i dizel, ali i oni na električni pogon. Akcijska cena modela “C4” je 19.490 evra, a modela “C4X” 20.990 evra i te cene važe do 15. novembra.

JLM_0419 Na sajmu i omiljena vozila funkcionera; foto: Jelena Mišić Tu je i “škoda superb”, kako prodavci kažu, porodični i u najvećem broju slučajeva službeni automobil, koji se dobro prodaje zbog velikog gepeka.

Posetioci mogu i naredna dva dana da razgledaju automobile, od 10 do 20 sati.

Pojedinačna cena ulaznice je 300 dinara, dok za grupnu posetu (10 i više osoba) košta 200 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • imun i na rupe u asfaltu

    00:40 // 9. 10. 2023.

    zamisli kupis nov auto parkiras ga ispred zgrade
    ujutru auto cvrknut sa strane oni pored sto se parkirali ga cvrknuli sa vrata kad su ulazili u svoj auto
    pticicama stomak radi pa si dobio poklon od njih u vidu fleka po limariji
    deca igraju fudbal pored i eto otisci od lopte po sofersajbni
    zato kupis star auto od par stotina eura i kazes pfff nista me se ne dotica

  • Nišlija 1

    20:54 // 8. 10. 2023.

    Svako ko kupi da dokaže poreklo imovine !
    A ne da drži prodavnicu i ne plaća porez i ima milione zato obični građani nemaju, da plaća porez kako trba nebi ni oni imali za ove automobile.
    Znam ljude u Nišu kojima ,,nikada" nisu ušli u kontroli !!!

  • 1234567890

    19:53 // 7. 10. 2023.

    Što će vi Mercedes kad nemate pare ni za antifriz !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.