Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 13. 4. 2020.

| Društvo

Počeo da radi Osnovni sud u Vranju koji je bio zatvoren zbog korone

Autor:M.D.Izvor:Južne vesti
Osnovni sud Vranje
Nakon skoro meseca dana Osnovni sud je počeo sa radom; foto: M. D. /JV

Osnovni sud u Vranju koji je korona zatvorila krajem marta, počeo je danas sa radom, potvrdila je predsednica Višeg suda Dragana Ilić Marković. Izolacija za zaposlene je istekla, a predmete koje je Viši sud privremeno preuzeo, ponovo se vraćaju u nadležnost Osnovnog suda.

Zavod za javno zdravlje je u međuvremenu dva puta dezinfikovao celu zgradu suda, 18. marta kada je zatvoren i u nedelju, 12. aprila i ubuduće će sud obavljati poslove po rasporedu rada u uslovima vanrednog stanja.

Smatra se da odlaganja ne trpe suđenja u kojima je određen pritvor ili se traži određivanje pritvora, koja se odnose na nasilje u porodici, u kojima postoji opasnost od zastarelosti, za krivična dela izvršena za vreme vanrednog stanja i u vezi sa vanrednim stanjem, u kojima se odlučuje o zabrani rasturanja štampe i širenja informacija u sredstvima javnog informisanja, koja se vode za krivična dela iz člana 235, 248 i 249, protiv maloletnih učinilaca krivičnih dela- navodi se u saopštenju.

Među neodložnim suđenjima su i ona u kojima treba odlučiti o privremenoj meri, o merama zaštite od nasilja u porodici, o zadržavanju u zdravstvenoj ustanovi, kao i izvršne isprave u vezi sa porodičnim odnosima.

Ostala suđenja su odložena dok traje vanredno stanje.

Osnovni sud u Vranju zatvoren je nakon što je kod zaposlenog potvrđen virus korona, a svi zaposleni su stavljeni u izolaciju pa je sud bio sprečen da postupa po hitnim predmetima, koje je tada po rešenju Vrhovnog kasacionog suda preuzeo Viši sud.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djenka

    19:23 // 13. 4. 2020.

    PONOVO RADI BIOSKOP...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: