Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:18, 13. 7. 2015.

| Društvo

Više od 1.000 Nišlija na protestu ispred Gradske kuće

Autor:A. S, P. B.Izvor:Južne vesti
gk
Kratak protest i ispred Gradske kuće; foto: JV

Nezadovoljni cenom i uslugama Toplane, Nišlije su protestovale ispred ovog preduzeća, a onda nakon protestne šetnje i ispred Gradske kuće gde ih je bilo više od 1.000. Novi protest zakazali za 15 dana.

setnja Stanari krenuli ka Gradskoj kući; foto: JVStanari niških zgrada sa centralnim grejanjem, na čelu sa osnivačima Udruženja skupština stanara Đokicom Jovanovićem i Sašom Kostićem prvo su se okupili ispred kapije Toplane, kao i pre dve nedelje, “naoružani” pištaljkama i transparentima.

Mnogi od okupljenih nosili su zahteve za isključenje sa sistema daljinskog grejanja, a organizatori su megafonom obaveštavali prisutne o nastavku mitinga.

setnja2 Broj okupljenih u protestnoj šetnji se uvećava iz minuta u minut; foto: JV

Nakon predavanja zahteva, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju Bulevarom Nemanjića i Ulicom 7. jula do Gradske kuće. Kretali su se trotoarom, megafonom pozivali stanare da im se pridruže, a broj nezadovoljnih Nišlija u protestnoj šetnji je rastao iz minuta u minut.

Na kraju, ispred Gradske kuće ih je bilo više od 1.000, a Jovanović je okupljenima ponovio da je cena grejanja u Nišu neekonomska i kao dokaz prezentovao račun njegovog prijatelja iz Ljubljane koji za stan od 150 kvadrata, za grejanje mesečno izdvaja 66 evra.

Ovo je borba za naš opstanak. Izgubićemo i hleb i naše stanove. Ovo je poslednji način da se odbranimo. Nastavićemo sa protestima dok ne dobijemo odgovore i dok se naši zahtevi ne usliše - rekao je Jovanović.

On je rekao da štednja mora da bude dvosmerna.

Ako traže da štedimo, mi tražimo da i njihova birokratija štedi. Da prestanu sa partijskim zapošljavanjima - kaže Jovanović.

toplana Ovako je bilo u 18 sati ispred Toplane; foto: JVDogovoreno je da se novi protest organizuje za 15 dana. Skup su pored policije, obezbeđivali i ljudi koje su okupili organizatori, a koji su nosili fluorescentne prsluke.

Podsetimo, zbog visokih računa, nejasnog obračuna i nemogućnosti isključenja sa Toplane Nišlije su formirale Udruženje skupštine stanara.

Nakon brojnih neuspešnih pregovora sa rukovodstvima Toplane i Grada, organizovan je masovni protest ispred Toplane kada su i predavani zahtevi za isključenje sa sistema daljinskog grejanja.

Stanari traže i smenu rukovodstva Toplane i većnika zaduženog za komunalne delatnosti Miloša Banđura.

stanari Nezadovoljni stanari ispred Gradske kuće; foto: JV

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    15:26 // 22. 7. 2015.

    ne znam zasto se svi bune...
    neko ovu javnu nabavku treba da plati http://portal.ujn.gov.rs/Dokumenti/KonkursnaDokumentacija.aspx?idd=777825&idp=777802

  • SF

    10:45 // 15. 7. 2015.

    Rece kvazi gradonacelnik da ne moze da se raskine ugovor jer ce to urusiti sistem grejanja. To sto nametima urusavate moju egzistenciju je nebitno. Fuj!

  • dr Jakov Zlatar

    09:00 // 15. 7. 2015.

    Nije Djokica ni učestrvovao u protestima.Ali dobro, neka animira masu i povuče ljude.Gde su njegove kolege iz tog doba; Neša Popović, Dana kitić, Žunić, neka se pokažu sada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: