Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 20. 6. 2021.

Protest u Surdulici zbog uticaja fabrike "Knauf" na zagađenje vazduha

protest Građani ispred fabrike; foto: T. T.

Zbog dugogodišnjeg zagađenja vazduha u Opštini Surdulica na koje stručnjaci i građani kažu da velikog uticaja ima fabrika Knauf Insulation, okupili su se članovi neformalnog udruženja "Udahni duboko" i Surduličani kako bi protestom iskazali nezadovoljstvo. Protestnom šetnjom do fabrike ukazali su na njen negativan uticaj na životnu sredinu, kao i na zdravlje građana i izneli nekoliko zahteva.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Sta cemo sa tigrom?

    23:05 // 20. 6. 2021.

    Paradoksalno je da Tigar AD, koji je godinama u stečaju koristi gas, a Tigar Tyres zbog plačke ugalj - na uglju se dobro krade.Nikome iz društveno odgovorne kompanije nije smetalo to što Pirot zasipaju sumpornim jedinjenjima i teškim metalima, niko nije ni pomišljao da se na dimnjake postave adekvatni filteri. Samo zato što je Ivica Antić upozorio da "u ugalj" nikako ne dira.

  • Poznavalac

    21:49 // 20. 6. 2021.

    Kada katancili fabriku po novicinom direktivom fabrika paltila fk radniku sponzorstvo i tajac 2 godine. Zakljucak fk radniku fale pare. A i jeste opstina kriva alu se varaju jeftini poeni za buduce izbore. Providna li si preCednice

    • Pera

      10:17 // 21. 6. 2021.

      Jedino nisi poznavalac pravopisa.

  • Robin Hud

    19:35 // 20. 6. 2021.

    Ma ceke, pa da vi Surdulicani i Belopoljcani vredite ko narod, pa ne bi vi Tito napravio tu fabriku 1974, da vi truje, vi ste mnogo los narod, kako vidim, zato oce vi potrujev. Pa nije tu dosl Knauf da vi prai Vlasinski vazduk, nego da zaradi, vlas je tu da vi cuva, ali vlas vi pa tek mrzi i oce vi potruje. Vi stenesto mlogo loso urabotili, da oce vlas da vi istrebi. Moz su u pravu! Robin Hood

  • Branko

    08:28 // 21. 6. 2021.

    Samo par desetina ljudi na protestu, a Surdulica ima 30000 stanovnika? Da li onda postoji problem sa zagađenjem ili ne? Ili su možda građani zastrašeni? Od koga? Gde je Novica Tončev na protestu? Gde je rukovodstvo opštine na protestu? Istražite da li ova fabrika sponzoriše lokalni fudbalski klub Radnik? Možda se ključ ekologoje nalazi na stadionu?

    • Ivica

      10:20 // 21. 6. 2021.

      Jel' zabranjeno da lokalna fabrika bude sponzor lokalnom klubu? Komentar miriše na naprednjačku demagogiju. A da treba rešiti zagadjenje, treba!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: