Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 17. 10. 2022.

| Društvo

Početak grejne sezone pomeren i u Leskovcu, građani negoduju jer su jutra hladna

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Grejannje, radijator
Radijatori u Leskovcu hladni do 1. novembra; foto: JV/M. M.

Iako su iz leskovačke Toplane najavili da je sve spremno za početak grejne sezone, na predlog Vlade Srbije Gradsko veće usvojilo je odluku da se ona zbog najavljenog toplog vremena pomeri za 1. novembar. I dok gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obećava umanjenje računa za oktobar, građani negoduju zbog hladnih radijatora tokom noći i jutra, kada su temperature u minimalnom plusu.

Izjava premijerke Ane Brnabić da nema potrebe za grejanjem kada je napolju 20 stepeni bila je dozvola da lokalne samouprave donose odluke pomeranja početka grejne sezone pa je, nakon Niša i Pirota, takva odluka doneta i u Leskovcu.

Na sistem grejanja iz Toplane priključeno je manje od 20% Leskovčana koji su jutros, kako kažu, zbog hladnih radijatora i niske temprerature, morali da uključuju grejalice i da se snalaze na različite načine.

Šta ćemo, tokom noći jedno ćebe više. Većina nas koji smo priključeni na sistem grejanja živimo u zgradama, a ne greje sunce sa svih strana i u sve prozore, a i ima nas koji radimo od 6 i čija deca već od 7 idu u školu ili vrtiće, kako da ih spremimo kad se oni tresu od hladnoće. Grejanje je poskupelo, a mi ga nemamo pa onda sada uključujemo grejalice na struju. Ovo je samo još jedan pokazatelj da razmišljaju samo o sebi i da smo mi svi građani drugog reda - žale se Leskovčani.

Gradsko veće Leskovac Većnici usvojili predlog Vlade; foto: M. M.Iz Toplane su početkom oktobra poručili da je sve spremno za 15. oktobar, kada je sezona trebala da počne, a da energenata ima u dovoljnim količinama, što potvrđuje i gradonačelnik Goran Cvetanović i dodaje da će računi za oktobar biti umanjeni.

Kod onih građana gde ne postoji mogućnost merenja, a većina je takvih, računi će biti proporcionalno umanjeni. Mislim da je to potpuno racionalno i korektno, kako ekonomski, tako i finansijski. Imamo 300 tona mazuta, očekujemo još 100, tako da, što se toga tiče, nema brige - rekao je Cvetanović.

Podsetimo, Leskovčani od ove godine grejanje plaćaju čak 45% skuplje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nek loze drva

    14:44 // 17. 10. 2022.

    Nek spavaju do podne,dok ne otopli i nek ogrnu jelek ili kozuh

    • Auttrikter

      18:17 // 18. 10. 2022.

      Evo, i mnogobrojnim leskovackim botovima, Cvetanovicevim uvlakacima se smrzli prsti, pa ne botuju !

  • Slobodnoumni grdadjanin

    11:16 // 17. 10. 2022.

    Sramota za Toplanu, a iz za lokalne politucare koji umesto da rade u interesu naroda, samo se dodvoravaju trenutnoj vlasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: