Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:18, 28. 7. 2020.

| Društvo

Početak oktobra novi je rok za završetak škole “8. oktobar” u Vlasotincu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Škola
Do sada je završeno 70% radova, a rekonstrukcija bi trebalo da bude završena 1. oktobra; Agencija "Publika"

Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole “8. oktobar” u Vlasotincu koji su počeli decembra prošle godine, kasne mesec dana zbog vremenskih uslova juna i epidemije, navode iz Opštine. Do sada je završeno 70 % radova, a kako najavljuju, novi rok za završetak radova je 1. oktobar. Osim zamene dotrajalih stvari i instalacija, učenici će dobiti i novu kuhinju.

Nadzorni organ na rekonstrukciji škole Miroslav Ranđelović objašnjava da nisu svi radovi mogli da se sagledaju izradom projektne dokumentacije, pa se javljaju neki nepredviđeni radovi.

Radimo tri objekta paralelno i u njima se radi kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, elektroinstalacija i grejanje, sistem za dojavu požara, postavlja se termo izolacija, menjaju se bravarija i stolarija u cilju energetske sanacije, ali i boljeg odvijanja nastave - kaže Ranđelović.

Predsednik Opštine Zoran Todorović kaže da će završetkom škole “8. oktobar” biti zaokružen ceo sistem osnovnog i srednjeg obrazovanja, s obzirom na to da je prethodnih godina ulagano u sve škole na teritoriji opštine.

Rokovi će biti produženi, a ja očekujem da se do 1.oktobra svi poslovi završe. Stvoriće se mnogo bolji uslovi za rad oko 800 učenika i njihovih nastavnika, a to je prioritet svih prioriteta jer, ponovio sam to više puta, ulaganje u znanje i obrazovanje nije trošak, to je investicija za budućnost – kaže Todorović.

Škola "8. oktobar" Vlasotince Radovi koštaju 146 miliona dinara; foto: Agencija "Publika" Kako škola nema fiskulturnu salu, dodaje Todorović, đaci će umesto nje koristiti zgradu Društva za telesno vaspitanje Partizan.

Uspeli smo, pre nekoliko meseci, da objekat uknjižimo kao javnu svojinu Opštine Vlasotince, čime se stiču uslovi da uradimo projektnu dokumetaciju i izvršimo rekonstrukciju i tu će biti mesta za odžavanje nastave fizičkog vaspitanja. Očekujem da naredne godine taj projekat bude realizovan – dodaje Todorović.

Radovi koštaju 146 miliona dinara, finansiraju se preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a izvođač je beogradska firma "Ekspertuniverzal".

Dok traje rekonstrukcija, učenici nastavu pohađaju u prostorijama Osnovne škole “Siniša Janić” i u zgradi Tehničke škole odnosno Gimnazije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: