Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 16. 8. 2013.

| Društvo

Počinioci krivičnih dela sve mlađi

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
PROKUPLJE-centar-za-socijalni-rad-u-prokuplju.jpg

U prvoj polovini ove godine u prokupačkom Centru za socijalni rad registrovano je 40 maloletnika, najčešće zbog krivičnih dela krađa i nasilničkog ponašanja.

U odnosu na isti period prošle godine za nijansu je manji broj takvih slučajeva. Ipak, prema podacima ove institucije, sve je niža starosna granica onih koji čine krivična dela i obično su u pitanju deca koja su iz siromašnih ili nesređenih porodica.

Slobodanka Pjajčik, pedagog u Centru za socijalni rad kaže da maloletnici ispod 14 godina ne mogu krivično da se gone. 2 Slobodanka Pjajčik

- Centar toj deci izriče meru pojačanog nadzora od strane roditelja, međutim, problem je što su ti mališani uglavnom iz nesređenih porodica. Najčešća krivična dela kod mlađih su imovinske prirode, krađe i teške krađe, a u porastu je i nasilničko ponašanje. Ono što je interesantno je to da, za razliku od ranijih godina kada je bilo silovanja ili pokušaja silovanja i ubistava od strane maloletnika, nisu zabeleženi takvi slučajevi – kaže Slobodanka Pjajčik.

Ona naglašava da se ove brojke moraju uzeti uslovno, jer mnogi slučajevi i ne dođu do Centra za socijalni rad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • STOLE

    21:04 // 17. 8. 2013.

    Ne kazem da sve to ispravmo i da odobravam Ali s pbzirom da ista ta deca vide kako LOPOVI zive i da njihova dela prolaze nekaznjeno TREBA se zapitati ko tu gresi STETA STO IMAM OGRANICEN BROJ RECI....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: