Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:06, 11. 5. 2023.

| Društvo

Počinje 5. Festival fantastike u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Festival Fantastike
Otvaranje Festivala fantastike "Vračevi i mačevi" biće u petak od 18 sati u NKC-u: foto: promo

Festivalske nagrade za doprinos fantastici, Bazar fantastike, kreativne radionice, izložbe, filmovi iznenađenja, ali i kutak sa društvenim igricama očekuju Nišlije na 5. Festivalu fantastike “Vračevi i mačevi” koji će biti održan od petka, 12. do nedelje, 14. maja u Niškom kulturnom centru. Festival će u petak od 18 sati otvoriti niški pisac i umetnički direktor Festivala Miloš Petković.

Iz Udruženja ljubitelja fantastike Odro DrakoNiš koji, po 5. put, orgnizuju Festival fantastike, najavili su da će po prvi put imati i goste iz inostranstva.

Sve posetioce očekuje bogat program i, po prvi put od kada postoji Festival, gosti iz inostranstva: svetska zvezda epske fantastike Piter V. Bret iz Njujorka i dobitnik nagrade “Artur Klark”, britanski pisac naučne fantastike Adrian Čajkovski - rekli su organizatori.

Takođe, u NKC-u biće otvorena i izložba “Fantastični Bob” poznatog srpskog ilustratora Dobrosava Boba Živkovića, kažu organizatori i najavljuju da će na Festivalu biti i zanimljivih predavača.

Među predavačima će se naći i tolkinist Marko Vasić, Vlada Gašić i dr Dejan Ognjanović koji će pokriti teme Tolkinovog opusa, naučne fantastike i viktorijanskog horora, dok će se Milica Vlajčić pozabaviti temom cosplay-a i kreativnom radionicom - kažu organizatori.

Predsednik udruženja Boban Vučković i direktor NKC-a Srđan Savić najavljuju da će ulaz tokom svih dana trajanja Festivala biti besplatan

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: