Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:09, 28. 11. 2019.

| Društvo

Počinje KreNi konferencija, ovogodišnja tema "Zeleni grad"

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
KreNI
Tema ove godine je "Zeleni grad"; foto: KRENI - Konferencija kreativnih industrija

KreNI - Konferencija kreativnih industrija koja ove godine ima za cilj pronalazak ekološki održivih rešenje počinje danas u 11 sati u Oficirskom domu u Nišu, a narednih dana će polaznici slušati eksperte iz oblasti arhitekture, IT, dizajna, menandžmenta i drugih tehnologija koji će im pomoći da dođu do najboljih ideja.

Tema 5. KreNI konferencije je "Zeleni grad", a oni koji učestvuju bi trebalo da pronađu održiva rešenja za neke od najvećih društvenih problema u Nišu u ovoj oblasti.

Na početku će polaznici slušati eksperte koji će pričati o razvoju kreativnih industrija u u Francuskoj, Austriji, Italiji, Portugaliji, Velikoj Britaniji, Južnoj Africi i Srbiji.

KreNI talks predavači su: Rodolfo de Varengien, arhitekta i osnivač arhitektonskog studija CAWA u Parizu, Kristina Forster, ekspert za digitalni marketing Impakt Haba u Beču, Stefano Mirti, dizajner iz Milana, osnivač dizajn studija IdLab i vođa tima za društvene mreže EXPO Milano, Mila Milenković, šefica sektora za digitalne transformacije i IT planiranje u Telekomu Srbija, Martin Kaf, ekspert za razvoj i promociju kreativnih industrija od Kolorada do Kejptauna, savetnik u nacionalnoj platformi Srbija stvara, Anica Divac, ekspert za komunikacije u kompaniji Leoni i Aleksandar Stojković, digitalni arhitekta u Mikrosoftu Srbija - kažu organizatori.

5. KreNI konferenciju, koja traje do 2. decembra, otvoriće predsednica Mladih ambasadora Snežana Andrić, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin, zamenik stalne predstavnice UNDP-a Anas Karman, ataše za kulturu ambasade Austrije Adrijan Fajks i ataše za saradnju ambasade Francuske Bertran Mile.

Više informacija o programu, mentorima i predavačima dostupni su ovde.

Podsetimo, ideja koja je rezultat prošlogodišnje konferencije je taktilna maketa tri pesnice na Bubnju, a zahvaljujući mladoj vajarki Mileni Lazarević ovaj spomenik mogu da dožive i slepe i slabovide osobe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: