Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 14. 11. 2018.

| Društvo

Počinje anketiranje i brojanje putnika koji koriste gradski prevoz u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
autobus
Apeluju na putnike da što iskrenije odgovore na pitanja; foto: JV/S. Marković

Kako bi mogao da se poboljša gradski prevoz u Nišu, na kojim linijama ima najviše putnika i da li je potrebno uvesti nove - neka su od pitanja na koja će do nedelje 18. novembra odgovarati putnici, najavljuju iz Direkcije za javni prevoz, a brojanje i anketiranje onih koji se voze autobusom radiće se zbog izrade Studije koja bi trebalo da omogući bolju uslugu građanima.

Stari i neispravni autobusi na niškim ulicama nisu retkost, a u poslednje vreme se dešavalo i da ne idu redovno i ne poštuju red vožnje, pa oni koji koriste gradski prevoz nisu zadovoljni uslugama prevoza u Nišu. Zbog toga će se raditi Strategija javnog gradskog i prigradskog prevoza, najavljuju iz Direkcije za javni prevoz, a da bi ona bila urađena kvalitetno brojaće se i anketirati oni koji se voze autobusom.

V. d. direktora Direkcije Milan Milić poziva građane da narednih dana učestvuju u anketiranju koje će se održati na najfrekventnijim stajalištima.

Sistematsko brojanje putnika znači da će u svakom vozilu biti brojači koji će imati legitimaciju i oni vrše evidentiranje svakog ulaska i izlaska putnika na svakom stajalištu kako bi dobili broj putnika koji su u sistemu javnog prevoza. Zatim se radi anketa putnika na svim frekventnim stajalištima, gde anketari koji su takođe obeleženi sa nekim upitnikom prilaze putniku i uzimaju neke podatke o željama putovanja, koje se linije najviše koriste, gde bi trebalo da se uvedu nove linije, dakle neka pitanja koja će pomoći za novu mrežu linija - pojašnjava Milić.

Važno je da svi koji se voze autobusom odgovore na pitanja i time pomognu da usluga gradskog i prigradskog prevoza ubuduće bude kvalitetnija. Kada se prikupe i obrade podaci, dodaje Milić, kreće izrada Studije, koja treba da pokaže hoće li biti novih linija i drugih usluga i da li će se menjati red vožnje.

Ovim putem želimo i da uputimo apel svim sugrađanima da je neophodno da se odazovu na zahtev anketara i na što kvalitetniji način popune anketu, a u cilju što boljeg sagledavanja zahteva korisnika pri izradi studije - poručuju iz Direkcije.

Grad Niš je na tenderu za izbor onog ko će praviti Strategiju javnog gradskog i prigradskog prevoza, kako piše na portalu javnih nabavki, izabrao novosadski Traffic & transport solutions koji je nosilac posla i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, a "u trci" za ovaj posao bio je i Saobraćajni fakultet u Beogradu.

Za izradu Strategije biće im plaćeno, prema podacima iz ugovora, nešto više od 11,7 miliona dinara sa PDV-om.

Podsetimo, gradski većnik Igor Vojinović je još u maju najavio da će Grad pokušati da pronađe novi i moderniji model gradskog prevoza i to upravo kroz Studiju koja će se u Nišu raditi posle 11 godina, a treba da unapredi javni prevoz u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Wumbo

    10:21 // 15. 11. 2018.

    Vidjam zadnja 2 dana mlade koji zapisuju vreme dolaska na svakoj stanici i broj putnika. Nijednom putniku nije ponudjena anketa. A takodje me zanima sta su zapisali danas za Somborca u 7.30h jer vec na drugoj stanici nije moglo da se udje. Tek se nakon stanice pre centra moglo kretati u busu

  • Lily

    10:01 // 15. 11. 2018.

    Super će biti urađena Strategija prevoza, posebno kad jedna od anketara, koja jutros u busu na relaciji Skopska-Ž.Stanica u 07,30h drema uvaljena u sedište, dostavi rezultate svoje ankete!

    • Student

      12:55 // 15. 11. 2018.

      Nemojte da komentariše nešto ako niste dovoljno upućeni.
      Nisu bili samo anketari, bilo je i brojača koji su brojali putnike.

  • Natalija

    09:46 // 15. 11. 2018.

    Jedva cekam da vidim kako ce anketar da obavi posao, kada ga prignjeci stotinak putnika

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: