Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 3. 2. 2014.

| Društvo

Počinje izgradnja socijalnih stanova

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
majakovski-stanovi-ideja.jpg
Ovako bi trebalo da izgledaju stanovi u Ulici Majakovskog, foto: GSA

Građevinska firma “Tončev gradnja” iz Surdulice za petnaestak dana trebalo bi da otopčne gradnju 70 stanova za socijalno stanovanje, u Ulici Majakovskog u niškom naselju Duvanište.

Ovo je odluka tenderske komisije na drugom tenderu koji je raspisan za izgradnju ovih stanova. Vrednost radova je oko 160 miliona dinara bez PDV-a, a rok za završetak 14 meseci.

Pošto se radi o socijalnim stanovima, svi zainteresovani kupci moraće da ispunjavaju određene kriterijume.

- Kriterijumi će biti objavljeni nakon početka gradnje i završetka 80 odsto stanova, nakon čega će zainteresovani moći da konkurišu. Stanovi će biti od jednoiposobnih do trosobnih - rekao je direktor niške Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, koja je nosilac projekta.

Kako je pojasnio direktor, veći deo novca za izgradnju stanova finansira Grad Niš, čak 156 miliona, dok republika daje 46 miliona dinara. To je dovoljno novca za izgradnju stanova, ali i parterno uređenje i postavljanje mobilijara.

potpisivanje Ugovor potpisan u Gradskoj kući. S leva na desno: Perišić, Stojanović i TončevPare iz državne kase su već prebačene na račun GSA, a, kako kaže Stojanović, i Grad je od svog dela već dao 31 milion dinara.

Na ponovljenom tenderu učestvovalo je 9 kompanija, a najbolju ponudu je dalo preduzeće “Tončev gradnja” iz Surdulice. Direktor Novica Tončev kaže da bi radovi mogli da krenu već za petnaestak dana.

-  Meni je drago da domaće kompanije dobijaju ovakve poslove. Kvadrat stana će koštati 39 do 40.000 dinara. To je nekih 350 evra po kvadratu. Ako vam kažem da se u Beogradu rade stanovi od 400 evra pa naviše, videćete da smo po povoljnim uslovima dobili ovaj posao i skinuli cenu samo da bi uposlili radnike - kaže Tončev.

Prvi tender koji je raspisala GSA “oborila” je firma “MD Git” koja je ukazala na brojne nedostatke u konkursnoj dokumentaciji. Zbog toga je čitav projekat stopiran, a tender je ponovljen.


Socijalni stanovi na Ledenoj Steni čekaju bolje dane

Kako je pojasnio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, problem prilikom izgradnje stanova u Ulici Petra Aranđelovića nastao je u delu tendera koji se odnosi na strane kompanije.

- Radi se o tome da tender mora da bude objavljen i na engleskom jeziku. Zbog toga se stalo sa izgradnjom, mada tamo ništa nije ni urađeno, osim iskopa i tamponiranja - rekao je Perišić.

soc Na Ledenoj Steni iskopan samo temelj, arhivska fotografijaPerišić tvrdi da je sve bilo urađeno po zakonu, ali da je Evropska banka koja je trebalo da finansira deo tog projekta stopirala proces izgradnje. Izvođaču je plaćeno za do tada urađene radove i na ovoj lokaciji bi, kako je rekao gradonačelnik, trebalo da se gradi nakon završetka izgradnje stanova u Duvaništu.

Podsetimo, izgradnja ovih stanova započeta je 23. aprila 2012. godine kada su kamen temeljac postavili tadašnji gradonačelnik Niša Miloš Simonović i tadašnji ministar životne sredine Oliver Dulić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    12:23 // 14. 3. 2014.

    https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Ponisten-tender-za-izgradnju-socijalnih-stanova-u-Nisu.sr.html?c=Komentari

    pogledajte komentare,samo da se zna toncev radi sa md gradjnom :)

  • Acika

    00:12 // 4. 2. 2014.

    Realna izvodjacka cena za kvadrat stambenog objekta ove kvadrature,kada se u obzir uzmu svi faktori (cena placa, materijal, dnvevnice radnika i majstora i provizija izvodjaca), je 320-350€.

  • Milivoj

    22:47 // 3. 2. 2014.

    Kohabitacija sa SPS-om jača strana Gradonačelnika nam Perišića.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: