Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 21. 8. 2023.

| Društvo

Počinje leskovačka Roštiljijada, 7 dana roštilja i koncerata

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Roštiljijada 2021.
Počinje Roštiljijada; foto: M. M.

Prepoznatljiv ukus roštilja sa preko 20 štandova ugostitelja iz Leskovca, ali i drugih gradova, od 21. do 27. avgusta dočekaće posetioce 33. po redu Roštiljijade. Osim kulinarske ponude, gastronomsku manifestaciju obeležiće i brojni koncerti, takmičenja i prateći programi.

Tradicija duga preko tri decenije nastavlja se i ovog avgusta, jedna od najznačajnihih manifestacija u Srbiji i brend Leskovca okupiće ljubitelje specijaliteta sa roštilja, ali i drugih prepoznatiljivih jela poput leskovačke mućkalice i prasetine i jagnjetinje sa ražnja.

Direktor Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić rekao je na poslednjem predstavljanju manifestacije da je njen osnovni cilj afirmacija brendiranog roštilj mesa i prezentacija novih dostignuća u oblasti gastronomije i usluživanja.

Činjenica da se manifestacija održava više od 30 godina dovoljno govori o njenom značaju za naš grad i njegovu promociju. Zahvaljući Roštiljijadi Leskovac je postao značajno gastronomsko odredište na turističkoj mapi naše zemlje - rekao je Kocić.

Na zamerku iz prethodnih godina da među ugostiteljima nema onih iz Leskovca, ove godine se odgovorilo sa nekoliko poznatih lokalnih kafana koje će imati svoje štandove, kao i sa štandovima na kojima će se samo prodavati leskovačko roštilj meso.

Roštiljijada je poznata i po svom muzičkom programu, a ove godine nastupiće Željko Samardžić, Bajaga i Instruktori, Tropiko bend, Petar Grašo, YU grupa, Snežana Đurišić i Dragan Kojić Keba, kao i odabrani izvođači sa “Nišvila” koji će zatvoriti manifestaciju.

Leskovačka Roštiljijada će i ove godine pružiti nezaboravno iskustvo koje će objediniti vrhunski muzički program i prepoznatljiv ukus leskovačkog roštilja. Svi posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom kulturnom programu, tradicionalnoj kulinarskoj ponudi i atmosferi koja spaja različite generacije - rekao je Kocić.

Kompletan program možete videti na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Лесковчански Православац

    08:56 // 24. 8. 2023.

    Blago nama sa masnim manifestacijama za vreme velikog pravoslavnog posta.

    Da li bi Muslimani i Katolici organizovali manifestacije u dane njihovog posta?!!!

    Srbi ne postuju ni veru a i ni sebe. Samo da se krka i veseli.

    To su Srbi!

  • Stevan Vilotić

    23:29 // 22. 8. 2023.

    Faraon toliko dobro radi da je izviždan na otvaranju roštiljijade i otvaranju novog stadiona uz povike LOPOV što sve govori o njemu i nepomeniku jer su isti .

  • Limun

    09:00 // 22. 8. 2023.

    Sve miriše da će ova roštilijada biti i poslednja.
    Prvo će poreska da zabiberi, kao na Niškim danima bureka a zatim tzv svinjska kuga.
    Leskovčani i Nišlije navalite na roštilijadu. Povedite i decu i unuke i praunuke jer kako će biti ubrzo nismo ni svesni.
    Glad kuca na vrata a Srbi spavaju po običaju.

    • Var tehnolog

      07:03 // 23. 8. 2023.

      Srbi su ,od Mecke,pa nagore ! Ispod Mecke, zive misevi !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: