Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 9. 2. 2021.

| Društvo

Počinje naplata parkinga kod hale "Čair" u Nišu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
parking Čair
Parking kod Čaira, ubuduće pod naplatom; foto: Vanja Keser;

Vozači koji budu parkirali automobil na prostoru oko Sportskog centra „Čair“, a koji je odnedavno u zelenoj zoni, od sutra, 10. febuara, parking-mesto moraće da plate jer kreće kontrola naplate, saopštavaju iz niškog Parking servisa.

Saopštenje da će građani od sutra plaćati parkiranje oko “Čaira” objavljeno je danas na sajtu Parking servisa, dan pre početka naplate. parking Čair Obeležavanje bilo juče i danas; foto: Vanja Keser;

U toku današnjeg dana biće kompletno postavljena signalizacija, te će kontrola naplate parkiranja krenuti od srede, 10. februara 2021. godine - navode iz preduzeća.

Znake za parkiranje Nišlije su već primetile, pa su na društvenim mrežama već brojne zamerke na ovu odluku.

Dete mi ima trening svaki radni dan, na bazenu, traje sat vremena i presvlačenje, znaci 2 sata mora da se plati parking da bi se sve organizovalo

Sada će odlazak na bazen znači da me košta još bar 100 dinara preko od cene karte - samo su neki od komentara građana.

Parking-mesto na tom potezu, pojašnjavaju, građani će plaćati SMS-om ili kupovinom karte na kiosku ili šalteru radnim danima od 7 do 21 sati i subotom od 7 do 14 sati.

parking Čair prostor oko Čaira ubuduće u zelenoj zoni; foto: Vanja Keser;Plaćanje parkiranja moguće je izvršiti slanjem SMS poruke na broj 9182 ili kupovinom štampane parking karte na kiosku ili šalteru Korisničkog servisa. Sistem naplate putem SMS poruka sprovodi se po započetom satu po ceni od 37 dinara, a vremensko ograničenje parkiranja je 180 minuta. Moguća je i kupovina višesatne parking karte slanjem SMS-a na broj 9185, a koja važi do isteka naplate u danu kada je uplaćena. Takođe, u ponudi je i mesečna pretplatna karta u iznosu od 2827,00 dinara koja je bez vremenskog ograničenja i važi za celu zelenu zonu - saopštavaju iz preduzeća.

Parking za one koji žive u stanarskom sektoru 8, dodaju iz Parking servisa, na ovaj način je proširen i oni će kupovinom povlašćene karte moći da koriste i ovaj prostor.

Podsetimo, po odluci Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, na platou kod hale “Čair” u decembru prošle godine ukinuto je besplatno parkiranje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • igor

    17:49 // 11. 2. 2021.

    Ne vidim razlog zasto ne bi naplacivali.
    Jel se neko bunio?
    Nije.
    Molim lepo....
    Idemo dalje....

  • Goran Sokolovic

    14:57 // 10. 2. 2021.

    Ako se tako krenulo nerazumem zasto se nebi naplacivao parkink i u Niškoj tvrdjavi kod Miloševog konaka koji postoji vec duže od godinu dana , jedino pošto se parkiraju na travi pa tu Nišparking nema nikakva prava da naplacuje.

  • biće obekeženo i VIP mesto

    11:06 // 10. 2. 2021.

    ispred hale. Čim se diplomira za trenera

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: