Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 22. 10. 2017.

| Društvo

Počinje potpisivanje peticije za uvođenje doživotne robije za ubice dece

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti

Građani koji žele da podrže inicijativu Fondacije "Tijana Jurić" da ubice dece zauvek ostanu iza rešetaka, mogu od ponedeljka 23. oktobra do nedelje 29. oktobra i u Nišu svojim potpisom da pomognu da se ovaj predlog nađe pred poslanicima Narodne skupštine.

Kako su najavili iz Udruženja "Porodična filharmoja", potpisivanje peticije biće organizovano u Obrenovićevoj ulici kod Kalče, kao i u Parku Svetog Save kod sata, a građani će moći da daju potpis od 12 do 19 sati.

Igor Jurić, otac ubijane Tijane po kojoj je fondacija i dobila naziv, upozorava da je važno da ubice dece ostanu do kraja života u zatvoru, bez mogućnosti uslovnog otpusta, jer će, ukoliko se nađu na slobodi, ovaj zločin sigurno počiniti ponovo.

Praksa je pokazala da su u znatnom broju slučajeva počinioci najtežih krivičnih dela kakva su ubistva dece, mlađe životne dobi, zbog čega su i nakon izdržane kazne sposobni da ponove isto delo. Kazna doživotnog zatvora primenjuje se u većini zemalja sveta - navode iz Fondacije.

Da bi se inicijativa našla pred Skupštinom, kako je kazao, potrebno je 30.000 potpisa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Anonimus

    17:30 // 23. 10. 2017.

    Dozivotna kazna je ukinuta 2002 godine i odredjena maksimalna kazna od 40 godina sto je dovoljno, jer ko je bio u zatvoru bar jedan dan zna sta znaci robija. Svaki zlocin ima svoju pozadinu danima, mesecima i godinama unazad i tu zreba traziti resenje problema, a ne okretati glavu i prebacivati odgovornost.

    • Igor Jurić

      22:49 // 27. 10. 2017.

      Doživotnu kaznu naše zakonodavstvo ne poznaje. U godini koju spominjete je ukinuta smrtna kazna.

  • P. V.

    23:08 // 22. 10. 2017.

    ,,Južnim vestima'' hvala za informaciju! Naravno, potpisaću.

  • Ko je ovde lud?

    20:06 // 22. 10. 2017.

    Trideset hiljada potpisa da bi se u Skupstini promenio zakon u jednoj"banana drzavi" kakva je Srbija je nemoguce. Nemoguce je peticijama promeniti bilo sta u ovoj zemlji, a ono sto je najinteresantnije ma koliko se to nekom cinilo glupim, kroz razgovor sa ljudima na ovu i slicne teme, na lose zakone bas svi zakljucuju"ma mi nismo normalni", pa je cudo imati dobre zakone u zemlji nenormalnih.

    • Pročitaj lepo

      11:20 // 23. 10. 2017.

      "Da bi se inicijativa našla pred Skupštinom, kako je kazao, potrebno je 30.000 potpisa." Ne da se promeni zakon, nego da se nađe u Skupštini, kao što i piše, samo treba da se pročita... A to da li će da prođe, to pitanje ti je na mestu. Ako se dovoljno svi uključimo, može da prođe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: