Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:26, 9. 7. 2020.

| Društvo

Protest u Nišu završen, protekao mirno i bez incidenata

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
gradskakuca-fotojv
Protest završen ispred Gradske kuće; foto: J. A.

Nišlije su i večeras, drugi dan zaredom, protestovale, a sve je krenulo okupljanjem ispred zgrade gradske Skupštine. Potom su krenuli u šetnju do centralnog Trga, tu sedeli na asfaltu, a potom do raskrsnice kod Suda i tu takođe seli. Građani su se u jednom momentu podelili u dve grupe - jedna je ostala kod Suda, a druga krenula u šetnju niškim bulevarima, do SNS i nazad, da bi se razdvojene grupe opet spojile i zajedno završile protest ispred Gradske kuće.

23:40 - Manja grupa najupornijih koja je ostala kod Palate pravde, razišla se, čime je večerašnji protest i zvanično završen.

Saobraćaj u tom delu grada sada je normalizovan - javljaju novinari Južnih vesti sa terena.

23:30 - Iako je ispred Gradske kuće rečeno da je protest završen, jedna grupa ostala je da sedi ispred Palate pravde.

23:17 - Protest u Nišu je, bar kako je rečeno, završen ispred Gradske kuće, a demonstranti su novo okupljanje zakazali za sutra u 19 sati ispred zgrade Skupštine.

Blokiraćemo pola grada, grad je naš - poručili su na kraju.

23:08 - Građani se okupljaju ispred Gradske kuće.

22:57 - Kako javlja novinarka Južnih vesti, jedna grupa kreće ka centru Niša, dok veći deo okupljenih za sada ostaje kod zgrade Palate pravde.

Grupa koja je krenula ka centru, kod Pošte čeka i ostale da im se pridruže - kaže ona.

22:46 - Građani koji su šetali bulevarom opet su stigli do niške Palate pravde gde ih je dočekala grupa koja nije krenula u šetnju. Trenutno su svi demonstranti na ovoj lokaciji i situacija je mirna, kažu reporteri Južnih vesti.

22:32 - Kolona od sedišta SNS-a, gde nije bilo incidenata, odlazi nazad ka zgradi Suda gde se već nalazi manja grupa koja nije učestvovala u šetnji bulevarima.

22:15 - Građani su jednom od pripadnika žandarmerije dali srpsku zastavu i zagrlili ga. Nakon kratke napetosti ispred prostorija SNS, građani su seli na ulice i trotoare, a neki od njih su i zapalili sveće. Pevala se i pesma "Pada Vlada".

107506113_345203049823492_1512370322022655579_n

22:08 - Demonstranti su stigli ispred prostorija SNS i tu su ih dočekali pripadnici žandarmerije. Građani uzvikuju i dovikuju policajcima "Koga vi čuvate?". Opet su ka prostorijama poletela jaja i flaše.

22:03 - Kolona krenula sa kružnog toga na Bulevaru Nemanjića ka prostorijama SNS-a. U istom trenutku, javljaju reporteri Južnih vesti, žandarmerija je krenula ka demonstrantima.

21:52 - Dok jedna grupa i dalje sedi na raskrsnici kod Suda i ne dozvoljavaju nikome prolaz, druga, veća kolona kreće se Bulevarom Nemanjića ka Domu zdravlja.

21:41 - Okupljeni su od Kliničkog centra krenuli Sremskom ka Bulevaru, javljaju novinari Južnih vesti.

21:27 - Kolona ipak nastavila Bulevarom i stigla pred Klinički centar. Građani aplaudiraju medicinskim radnicima, a neki od zdravstvenih radnika im uzvraćaju aplauzom. vozdova Većina krenula ka Bulevaru Zorana Đinđića; foto: V. K.

21:22 - Većina građana krenula je ka Crvenom pevcu, ali je nepoznato da li će odatle ići ka prostorijama SNS-a ili dalje Bulevarom Zorana Đinđića, ka Kliničkom centru. Jedna grupa ostala je kod Suda i optužuju ostale da su otišli da provociraju policiju. jos-sede Jedna grupa ostala kod Suda; foto: J. A.

Za to vreme ispred prostorija SNS-a stigle su snage žandarmerije, javljaju reporteri.

21:14 - Grupa koja se odvijala, vraća se ka raskrsnici kod Suda, a u jednom trenutku pored okupljenih je pokušao da prođe vozač "audija", ali je bez većihh incidenata odustao. Kako saznajemo od okupljenih, radi se o strancu koji nije znao za protest i koga je jedna grupa naterala da se vrati nazad.

Okupljeni sada kreću ka Bulevaru Zorana Đinđića - javlja naš novinar.

21:08 - Protest se podelio, javljaju novinari, na manjinu koja je nastavila šetnju i na većinu koja je i dalje ostala na raskrsnici kod Suda.

Ono što je zanimljivo je da građani neprestano javljaju gde se nalazi policija i da je to uglavnom u širem prostoru oko sedišta SNS-a

20:58 - Kod prostorija SNS-a mirno, javljaju reporteri Južnih vesti. Kažu da su pripadnici žandarmerije ispred samog ulaza, dok su policajci iznad. sns mirno Mirno ispred prostorija SNS-a; foto: JV

20:45 - Kako javljaju novinari Južnih vesti sa terena, dok jedna grupa insistira da se krene ka sedištu SNS-a, druga grupa to ne želi.

Za sada je dogovor da se ostane i sedi na raskrsnici kod zgrade Suda - kaže ona.

policija Policija na raskrsnicama duž Voždove; foto: JVNa putu do SNS-a, duž Voždove, raspoređena su 2 policijska automobila na raskrsnicama.

20:40 - I ispred Suda okupljeni sedaju na asfalt, protest za sada protiče mirno i bez ikakvih incidenata.

20:33 - Okupljeni sa Trga krenuli ka Voždovoj, kreću se ka Sudu.

20:14 - Demonstranti stigli na Trg kralja Milana i seli na zemlju u znak protesta.

20:00 - Građani su krenuli u protestnu šetnju. Od zgrade Gradske skupštine uputili su se ka centru Niša, odnosno Trgu kralja Milana. Većina nosi maske i ide u parovima ili manjim grupama.


19:55 - Na kratko je, kažu novinari Južnih vesti, došlo do rasprave između demonstranata. Dok su jedni želeli da ustanu, drugi građani, uglavnom mlađi, počeli su da im dobacuju "sedi dole!".


80191650_1364421600420617_6560750819899397929_n 19:49 - Protest protiče mirno, većina Nišlija sedi i čuju se, kako javljaju reporteri Južnih vesti, pištaljke. Prema prvim procenama, za sada se okupilo nekoliko stotina građana.


Novinarka Južnih vesti javlja da je žandarmerija oko 19 sati došla i ispred Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Sa obe strane stoje po petorica - kaže ona.

Novinari i foto-reporteri Južnih vesti i večeras su na ulicama, odakle ćemo prenositi drugi protest iz Niša, a sva dešavanja možete pratiti na našem portalu, Tviteru i uživo sa niških ulica na našoj Fejsbuk strani.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata Petrović

    08:45 // 10. 7. 2020.

    Šetamo i protestujemo punih 30 godina.Protiv koga??
    Protiv nas samih
    Civilizacijskog pomaka nema, jer je svest srba ostala u srednjem veku, dok su drugi narodi u 21.A svest je ostala zato jer su Srbi neobrazovani i IZUZETNO intelektulno lenj narod.To je Sesej davno SHVATIO, pa je napravio stranku cija je OSNOVNA odrednica da nepismeni srbi mrze obrazovane i odgovorne srbe.Vučič je to USAVRŠIO!

  • S.z

    08:44 // 10. 7. 2020.

    "Drug Tito je rekao da su studenti u pravu". Ko razume shvatice. Omladino ne nasedajte na igru jer ce te biti izmanipulisani i razocarani. Nislije ne budite naivni jer su ovo krupne stvari za nas i cini mi se na zalost, da je "prvorodjeni" jedini koji moze taj "posao" obaviti. Zato ne trosite uzalud energiju jer se zna kako se na vlast dolazi ili izborima ili ....Treceg nema. Manite se politike...

    • Dragan Zivojinovic

      21:56 // 29. 10. 2021.

      Kada sam prvi put pogledao snimak sa protesta pomislio sam da je stvarno zbog kovid pasosa i drugih gluposti koje nam namecu na silu i sam bi im dao punu podrsku,ali kada sam procitao nekew komentare i njihove namere shvatio sam sam da ovo veze nema sa kovidom,ovo je cisto politicki protest organizovan od strane one zute bagre za nasilno preuzimaanje vlasti,pravljenje haosa je najbolji put,

  • penzionerka

    08:40 // 10. 7. 2020.

    Umesto da "stane na loptu",On i dalje raspiruje mrznju i preti.Pa,covece,da li si toliko bolestan? Pa vidis li koliko je mladih i pristojnih ljudi na ulici? Vecini od njih,ne daj Boze, mozes otac da budes.Ali,ne razume to tvoj mozak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: