Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 13. 8. 2013.

| Društvo

Počinje rekonstrukcija Oficirskog doma

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
oficirski-avgust-2013.jpg
Oficirski dom

Dugoočekivana rekonstrukcija Oficirskog doma ili Doma mladih u samom centru Niša trebalo bi da krene za 10-ak dana, najavio gradonačelnik Niša.

Ugovor sa firmom “Banković D.O.O” iz Crne Trave potpisalo je Ministarstvo regionalnog razvoja koje i vodi projekat rekonstrukcije niškog Oficirskog doma.

- Rok za završetak radova je 80 dana, a taj rok teče od uvođenja izvođača u posao što će se desiti naredne nedelje. Pre kraja ove godine imaćemo završenu zgradu Oficirskog doma - kaže prvi čovek Niša Zoran Perišić.

Ukupna vrednost investicije je 101.782.000 dinara od čega je, prema rečima Perišića, polovinu obezbedio Grad, a polovinu Ministarstvo regionalnog razvoja.

Ipak, kako je saopšteno pre nekoliko meseci, kada je Ministarstvo odobrilo sredstva, iz državne kase za rekonstrukciju biće izdvojeno 66 miliona dinara.

oficirski I ovo je Oficirski dom danasSve u svemu ukoliko se ispoštuju rokovi zgrada na keju bi trebalo do kraja godine da zasija novim sjajem, a umesto rugla koje predstavlja sada, prerašće u jedan multifunkcionalni objekat.

- Oficirski dom smo preuzeli od Ruske ambasade. To smo prilagodili proslavi Edikta i to je prema projektu muzejski prostor, galerijski prostor. Iskoristili smo tu proslavu da dobijemo jedan, po meni, izuzetno atraktivan prostor - rekao je ranije izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović.

Ovaj objekat je trenutno dat na upravljanje Narodnom muzeju, ali kako je rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, planovi za prostor Narodnog muzeja su drugačiji. Oficirski dom bi, smatra gradonačelnik, trebalo da bude pravi Kongresni centar.

Postavljeni toaleti

oficirski Postavljeni toaletiOficirski dom je potpuno zapušten, maltene se ne vidi od rastinja, a dvorište ovog objekta se već dugo godina koristi kao javni tioalet.

Iako je bilo više predloga i inicijativa da se tu postavi toalet to nije učinjeno sve do danas. Ispred Doma se trenutno nalaze dva ppokretna toaleta, a gradonačelnik kaže da se najverovatnije radi o pripremi za manifestacije koje će narednih dana biti na amfiteatru na keju.

- Gradska inicijativa nije, ali moguće da su zbog aktivnosti koje su predviđene na tom prostoru, pre svega oko Nišvila, nadležne službe i postavile toalete. Ta dva toaleta tu sigurno neće biti kao neka trajna lokacija - rekao je Perišić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera pisar

    19:27 // 14. 8. 2013.

    Obnovite pre svega porodiliste koje je u blago receno u ocajnom stanju cak ni sobe nisu klimatizovane(sramota jedna klima 200e),skole,bolnice,obdanista pa tek onda opstinu,oficirski dom...

  • Seljak

    15:49 // 14. 8. 2013.

    A gde cemo posle d' izvines da nuzdimo? Bas smo se navikli da to radimo po Nikoli Pasicu i Niskoj (Srpskoj) istoriji, mokrenje vise nikad nece biti isto...

  • Borko

    08:50 // 14. 8. 2013.

    Branislav Jovanović:“Oficirski dom smo preuzeli od Ruske ambasade”.Ovo je neistina, zato što Grad nije ni ustupio Oficirski dom Ruskoj ambasadi. Naime Grad je bio dao rok od 3 dana Ruskoj Federaciji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: