Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 27. 5. 2020.

| Društvo

Počinje rekonstrukcija zgrade Gimnazije i Medicinske škole u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Gimnazija
Zgrada Gimnazije uskoro će biti potpuno rekonstruisana; Foto: Lj. M.

Kompletna rekonstrukcija spoljašnje i unutrašnje fasade, zamena krova, instalacija, mokrog čvora, kotlarnice, prozora zgrade Gimnazije u kojoj je smeštena i Medicinska škola u Prokuplju, počeće sledeće nedelje, a ukupna vrednost radova koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je oko 306 miliona dinara.

Najpovoljniji ponuđač od četiri ponude, koji bi prema uslovima tendera sve trebalo da završi za 300 dana, je firma "Tončev gradnja“ iz Surdulice. fasada 2 Oronula fasada zgrade; Foto: Lj. M.

Radi se kompletna rekonstrukcija zgrade Gimnazije sa dogradnjom lifta, renovira se bioskop koji je u sklopu ove zgrade i uređuje školsko dvorište – kaže načelnik Gradske uprave Nikola Koprivica.

Iako još nema zvaničnog podatka gde će đaci Gimnazije i Medicinske škole 2020/21. pohađati nastavu i kako će ona biti organizovana, ranije je bilo reči da će se jedni prebaciti u prostorije Poljoprivredne škole, dok će drugi nastavu pohađati u učionicama Osnovne škole “Milić Rakić Mirko” u Prokuplju.

Zgrada u kojoj su smeštene Gimnazija i Medicinska škola sagrađena je 1934. godine, pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture i do sada nije bilo većih investicija i ulaganja u rekonstrukciju i obnovu inventara, zbog čega je izolacija veoma loša, krov je dotrajao i prokišnjava, a nastava je tokom prethodnih godina više puta prekidana zbog loših i neadekvatnih uslova. fasada Deo srušene fasade gimnazije; Foto: Lj. M.

Tako je tokom 2018. godine zbog dela krova koji prokišnjava i "natopljenog" plafona građevinska inspekcija zabranila korišćenje zgrade, zbog čega učenici nisu imali nastavu desetak dana dok se sve nije saniralo.

Tokom januara 2019. godine učenici nekoliko odeljenja su samoinicijativno zbog hladnih učionica i niskih temperature napustili nastavu posle prvog časa, a 2020. godine tokom zime, nastava je skraćivana na 30 minuta, a učenici su slušali nastavu u zimskim jaknama.

Više puta najavljivana rekonstrukcija ove zgrade odlagana je zbog činjenice, kako su tvrdili nadležni u Prokuplju, da je zgrada pod zaštitom i da je bilo neophodno uraditi čitav projekat kako bi ona ostala autentična, uz dobijanje svih potrebnih dozvola nadležnih institucija pre početka radova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: