Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 25. 1. 2022.

| Društvo

Počinje renoviranje kuće sedmočlanoj porodici iz Brzog Broda, cilj je i otplata svih dugova

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1642612679486
Porodica će dobiti potpuno renoviranu kuću; foto: T. T.

Nakon što su se brojni građani organizovali da pomognu baki kako bi svojim unucima obezbedila pristojan život i otplatila dugove, humanitarna organizacija Pokreni život pokrenula je akciju prikupljana sredstva za renoviranje njihove porodične kuće i radovi će početi narednog meseca.

Pordorica Cvetković iz Brzog broga godinama je živela u velikoj porodicnoj kući koju nikada nisu uspeli da završe. U nameri da im pomognu i da se deci obezbede bolji uslovi brojne firme i kompanije donirale su materijal humanitarnoj organizaciji Pokreni život. 1642613105992 Zidovi i pod će biti sanirani; foto: T. T.

Kompletno ćemo renovirati kuću, zamena stolarije, električne instalacije, vodovodne mreže, kanalizacione mreže. Na prvom spratu fali laminantni pod, to će se odraditi, zidovi takođe i sanitarija će da se promeni - kažu iz organizacije.

Ističu da je potreban i nov nameštaj pa je svaka uplata dobrordošla, a naredni korak će biti procena majstora, nakon čega će, početkom februara početi sa renoviranjem kuće.

1642612679529 Menjaće se i sanitarije; foto: T. T.Sredstva još nisu prikupljena do kraja, ali kažu da se osim kompanija i građani redovno javljaju i šalju novac baki Dušanki.

Ljudi su i samoinicijativno pokrenuli da oni otplate dug za struju, jer mi kao organizacija ne smemo tako nešto da radimo, a mi smo preuzeli inicijativu da se sredi dom zahvaljujući sponzorima - kažu iz Pokreni život.

Podsećamo, mnogobrojna porodica Cvetković je zbog loše materijalne situacije i primanja od samo 35.000 dinara zapala u dugove za struju i vodu.


Računi za uplatu novčane pomoći

Oni koji žele da pomognu organizaciji kako bi se sredstva u potpunosti prikupila, mogu poslati uplatu na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka

160-6000000838286-13, Banka Intesa i uplatom na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73

Uplate su dostupne i preko pejpal platforme ili slanjem poruke na broj 3800, čija je cena 200 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jonca

    12:20 // 25. 1. 2022.

    Cudi me da nisu angazovali velikog vodju da pomogne,posto velika većina u brzom brodu glasa za njega.Bar da je otpisao dug za struju,posto je EPS njegov finansijer,kao i nasem premijeru.Ali kao sto rece banjka juce,posetice ih karavan,zna se sa kojim ciljem

  • sarkazam

    10:15 // 25. 1. 2022.

    skuplja se prilog da se otplati dug za struju i vodu. Zasto face iz pomenutih preduzeća te iste dugove ne otpišu i tako pomognu ljudima? A da, mora da se plati reprezentacija i plate zaboravio sam. Svaka čast nišlijama na ovakvom humanom gestu

    • Smuk

      13:17 // 25. 1. 2022.

      @sarkazam na sarkazam : "Država i karavan" će pomognu ... ali samo za nji' a "narod" nek' si vodi račun! Ako umé ! A ne umé !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: