Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 19. 8. 2015.

| Društvo

Počinje rešavanje problema Belotinčana sa vodom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
voda
Do kraja godine pijaća voda i u Belotincu?; foto: JV arhiva

Kako bi stanovnici sela Ćurlina, Perutina, Knežica i Belotinac dobili čistu pijaću vodu, Grad Niš će izdvojiti 45 miliona dinara. Novac bi trebalo da bude iskorišćen za prvu fazu projekta vodosnabdevanja.

Zajedničkim radom Grada i Opštine Doljevac u periodu od godinu dana bi trebalo da bude završen deo vodovoda koji će čistom pijaćom vodom snabdevati meštane sela koja se nalaze ispod gradske deponije i čiji su izvori zagađeni.

Ovaj deo vodovoda koji smo mi prihvatili da radimo i koji je vredan 45 miliona dinara je nešto što će s jedne strane moći da obezbedi snabdevanje vodom za ova 4 sela, a s druge strane kada bude viška vode, ta voda će se upumpavati u niški vodovod - kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Radove će izvoditi JKP “Naisus”, a gradonačelnik je rekao da će zahtevati od Vodovoda da radovi budu gotovi do kraja godine.

Ovakav dogovor sa meštanima je postignut prošle godine nakon što su predvođeni Belotinčanima blokirali nišku deponiju “Bubanj”. Bojan Avramović iz RRA “Jug” kaže da izgradnja ovog dela vodovoda znači i za nastavak na projektu Regionalne deponije “Keleš”.

Sva 4 naselja su u blizini budućeg regionalnog centra i vrlo je važno da se njhov problem sa vodosnabdevanjem reši - rekao je Avramović.

Problem sa vodosnabdevanjm sela Ćurlina, Perutina, Knežica i Belotinac datira već skoro 2 decenije. Gradonačelnik kaže da je to nekada bio državni projekat od kojeg je ona odustala.

Kasnije su i izvori zbog deponije zamućeni tako da dugo u ovim mestima nije bilo pijaće vode.

Podsetimo, zbog problema sa vodom i zamućenim izvorima meštani pomenutih sela su deponiju blokirali dva puta - jednom u novembru prošle godine i drugi put aprila 2015. godine

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mali Perica

    15:44 // 19. 8. 2015.

    Smešno i tužno. Knežica i Ćurlina već dve godine imaju vodu s niškog vodovoda. Gde mačke nema...

  • Srba

    15:04 // 19. 8. 2015.

    a medijima 150 miliona pa gde je ovde pravda !!!
    e narode moj !!!

  • milivoje petrovic

    13:30 // 19. 8. 2015.

    Нека неко обавести Перишића да су та села из друге локалне самоуправе, за чије проблеме треба да брине и плаћа општина Дољевац а не Град Ниш. Овоме би требало да се позабави ДРИ и тужилашзво што незаконски троши паре нишлија!!!

    • janko jankovic

      16:56 // 19. 8. 2015.

      jel znate da je niska deponija na teritoriji opstine doljevac?i da zbog toga upravo ta sela nemaju pijacu vodu?beogradjani pripojili sve u krugu od 40 kilometra ova sela su na 6-7-8km od nisa nisu niska sela ...uzas...procitajte malo istoriju...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: