Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 28. 10. 2015.

| Društvo

Počinje serijal o slobodi medija niških autora

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Važnost slobode medija
Serijal se sastoji od 4 epizode, prva na programu N1 večeras od 21 sat

"Sloboda medija je onaj osećaj nelagode, laganog straha u svakom javnom funkcioneru koji postoji kada sedi naspram kvalitetnog, obrazovanog, pripremljenog, slobodnog novinara i razmišlja da li će neko od pitanja razotkriti slabost u radu njega ili institucije kojoj pripada."

Ovako zaštitnik građana Saša Janković definiše slobodu medija za dokumentarni serijal "Važnost slobode medija" snimljen u produkciji niškog "Media i reform centra".

Osim njega, za serijal govore najvažniji učesnici i svedoci razvoja srpske medijske scene u devedesetim godinama među kojima su Ljiljana Smajlović, Jelena Ćuruvija, Branko Čečen, Vukašin Obradović, Saša Mirković...

Serijal govori o značaju i ulozi medija u Srbiji u stvaranju demokratskog i slobodnog društva od devedesetih do danas. Prikazano je kako su nastajali i razvijali se nezavisni mediji u Srbiji, kao i kakva je trenutna situacija na srpskoj medijskoj sceni - kaže autorski tim serijala.

Prva od 4 epizode „Prva decenija stvaranja slobode“ biće emitovana večeras 28. oktobra u 21 sat na Televiziji N1.

Ta epizoda prati razvoj slobodnog novinarstva i nezavisnih medija u Srbiji, od početka devedesetih godina do 5. oktobra 2000. U njenom fokusu su prvi štampani i elektronski nezavisni mediji, kao i svi izazovi sa kojima su se njihovi urednici i novinari suočavali tokom vladavine Slobodana Miloševića - kažu u "Media i reform centru".

Gledaoci ovog dokumentarnog serijala će saznati i sa kakvim se sve pritiscima suočavaju novinari tokom svog rada, jesu li i koliko nezavisni i objektivni i da li izveštavaju u interesu građana.

Producent serijala je Mladen Velojić, izvršni producent Vladimir Đorđević, scenaristi i režiseri - Vladimir Đorđević i Dejan Tasić, saradnica na scenariju - Milena Milošević, snimatelj - Bojan Ranđelović, montažer - Dragan Petrović, grafičku obradu potpisuje Nikolica Ranđelović, autor muzike je Dejan Ilijić, a narator Danijela Vučić.

Dokumentarni serijal „Važnost slobode medija“ podržala je Ambasade SAD u Srbiji. 

"Važnost slobode medija" - Saša Janković

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sloboda medija

    10:16 // 29. 10. 2015.

    i Vitko Radomirović izlete u prvi plan, a ni reči o TV Naissus na koju su trčali svi Beogradski političari. Kada sam videla početak i Radomirovićevo predstavljanje mlađim generacijama, odmah sam promenila kanal. Niška milicija bila je korektna i bilo bi lepo da nakon mnogo godina ispliva istina da su stvarno bili narodna policija.

  • loš termin

    16:07 // 28. 10. 2015.

    preklapaju se sa "Da, možda, ne"

    • Marko

      10:27 // 29. 10. 2015.

      U zavisnosti od TV provajdera, zahvaljujući savremenim tehnologijama, možete da vratite program i 48 sati unazad preko računara i da pogledate.

    • shaft

      23:47 // 29. 10. 2015.

      Da,mozda,ne nije vise referentna emisija.Sem upadanja u rec gostima i dobrih nogu Olivere Kovacevic,nema se sta pametno videti i cuti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: