Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 30. 6. 2023.

| Društvo

Počinje sezona kupanja na bazenima u Žitorađi, prvog dana ulaz besplatan

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
bazen u žitorađi
Od danas počinje kupališna sezona u Žitorađi, prvog dana ulaz besplatan; Foto: Lj. M.

Od danas, 30. juna počinje sezona kupanja na kupališnom kompleksu u Žitorađi, prvog dana ulaz za sve posetioce je besplatan. Bazeni će raditi svakog dana od 10 do 19 sati, cena karte se nije menjala od prošle godine i iznosi 300 dinara za dnevnu kartu, za decu od 7 do 12 godina je 200 dinara, poludnevna karta koja važi od 14 do 19 sati je 220 za odrasle, odnosno 140 dinara za decu.

Nadležni u Turističkoj organizaciji Žitorađe koja je zadužena za bazen ističu da je moguće kupiti i nedeljnu kartu po ceni od 1.600 za odrasle i 1.100 za decu, dok mesečna karta za odrasle iznosi 2.800 i decu 2.200.

Karta za celu sezonu je 5.200, dok će mališani do 12 godina plaćati 4.000 dinara. Korišćenje ležaljki se naplaćuje 120 dinara.

Potpuno smo spremni za početak kupališne sezone, potpisali smo ugovore za profesionalne spasioce koji će biti angažovani, kao i sa fizičko-tehničkim obezbeđenjem na bazenu. Ono što je najvažnije za sve kupače je da će i ove godine ispravnost vode kontrolisati institut za javno zdravlje u Nišu – kaže Aleksandra Stajković, direktorka TO Žitorađe.

Inače, početkom ovog meseca ta ustanova je potpisala ugovor sa beogradskim Udruženjem spasilaca na vodi i oni će biti zaduženi za bezbednost kupača, a vrednost tog posla za koji su i jedini bili zainteresovani je 7.798.080 dinara, dok je pre nekoliko dana potpisan ugovor za angažovanje fizičko-tehničkog obezbeđenja koje je plaćeno 1,88 miliona bez, odnosno 2.256.000 dinara sa PDV-om.

Na mestu gde je ranije bilo fudbalsko igralište u centru Žitorađe 2020. godine završen je bazen na površini od preko 14.000 kvadrata , od čega je pod objektima oko 1.600 kvadrata, kapacitet bazena je oko 1.000 kupača.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: