Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 26. 12. 2016.

| Društvo

Uklanjaju se bašte kafića iz Obrenovićeve, ugostitelji traže odlaganje

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
tende
Zamena staro za novo; foto: JV

Zbog odluke da  sve bašte i tende kafića u Obrenovićevoj ulici u Nišu izgledaju isto, od sutra počinje uklanjanje postojećih konstrukcija od betona, metala i drveta koje već godinama prolaznici zaobilaze u zimskim mesecima. I dok u Udruženju ugostitelja Niša “Esnaf” traže odlaganje ove akcije, većnik Miloš Milošević kaže "da to ne dolazi u obzir".

Kako je i ranije najavljivano, bašte kafića na glavnom niškom šetalištu dobiće istovetan izgled, što je i bio predlog članova “Esnafa”, međutim, oni smatraju da je odluka Gradskog veća da to urade baš sada "ishitrena i da će naneti veliku štetu ugostiteljima".

Ovo će izazvati domino efeket i naneti nepopravljvu štetu ugostiteljima od više hiljada evra, jer svaka demontaža i montaža takvih tendi iziskuje vreme i ogroman novac, a pojedine konstrukcije će posle toga biti neupotrebljive - kažu u Udruženju.

Loša je odluka da se to radi baš pred Novu godinu, kažu u "Esnafu", jer će glavno šetalište postati “gradilište sa kamionima i buldožerima”.

Mi smo Grad zamolili da se trenutno obustavi akcija uklanjanja tendi i da se sačeka, ako ništa viša, onda makar prvi radni sastanak, jer je moguće da se pojedine tende, koje su trenutno prisutne uklope sa manjim modifikacijama u rešenja koja će tek biti doneta - kažu u “Esnafu”.

Većnik Milošević kaže da jeste dogovoren radni sastanak sa Udruženjem ugostitelja "Esnaf" za početak godine, ali ne o uklanjanju starih, već o izgledu novih tendi.

Izgled novih, jedinstvenih tendi i bašti biće tema radne grupe koja će se oformiti početkom godine i koja će se dogovarati kako će biti uniformisane niške bašte - istakao je Milošević.

Radovi će, rekao je većnik, biti završeni u roku "od 2 do 3 dana, a svakako pre dočeka Nove godine". Ovu akciju zamene tendi, ističe Milošević, sprovodi komunalna inspekcija Opštine Medijana u saradnji sa JKP “Mediana”. On očekuje da pored Obrenovićeve, u sklopu "paketa promena izgleda kafića", bude obuhvaćeno i Kazandžijsko sokače, kao i Park Svetog Save.


Nova pravila za bašte kafića

bašte Velike promene za niške kafedžije; foto: JVPored odluke o jedinstvenom izgledu bašti niških kafića, na poslednjem Gradskom veću utvrđen je tačan period kada ugostitelji mogu da postave zimske, odnosno letnje bašte.

Otvorene bašte kod ugostiteljskih objekata mogu se postavljati u periodu od 1. marta do 31. oktobra, a zatvorene bašte od 1. novembra do kraja februara - rekli su u Upravi za planiranje i izgradnju.

U Upravi su istakli da su za ugostitelje koji budu postavljali bašte bez odobrenja nadležnih organa ili na površini koja za to nije namenjena, propisane kazne od 25. do 150.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sasa kocanic

    11:51 // 27. 12. 2016.

    Uklonite sve zauvek aman! Nit manja pesacka zoba nit vise basti.
    Pa gde ste u svetu videli ovako nešto?

  • Какве тенде

    11:11 // 27. 12. 2016.

    И остале баште, само сунцобрани и жардињере са цвећем

  • OVI MENJAJU SAMO ONO STO DRUGI PLACA

    21:41 // 26. 12. 2016.

    Al su se ovi zaleteli sa ovim promenama.
    Menjaju vozacke dozvole, menjaju zdravstvene knjizice, menjaju suncobrane, menjaju nacin na koji se ulazi u obdanista, menjaju nacin obracuna toplotne energije, menjaju trafike.
    Svasta nesto menjaju, ali sustinske promene izostaju.
    Kad ce da promene nesto od cega ce gradjani imati koristi?
    Nema para za sve partije, pa izmisljaju promene, da se nafatiraju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: