Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 10. 5. 2019.

| Društvo

Održana vojna parada u Nišu - tenkovi na Bulevaru, "migovi" na nebu [video]

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Vojska-sa-zastavama-foto-M.-Z
Vojna sila Srbije na niškom bulevaru; Foto: M. Z.

"Odbrana slobode" u kojoj je Srbija, kako je rečeno, pokazala svoju vojnu i policijsku snagu, počela je padobranskim desantom, a okupljeni su u prisustvu državnog, vojnog i policijskog vrha videli i defile pešadije, tenkova, a sa vojnih aerodroma u Nišu i Beogradu leteli su borbeni avioni i helikopteri.

Bezbednosna moć Srbije, koja je prikazana građanima, sastojala se od oko 4.000 ljudi, 300 vozila i 40 letelica. Parada-Foto-M.-Z Foto: M. Z.

Za organizaciju parade bio je odgovoran komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a kako je navedeno, samim prikazom komandovao je brigadni general Vladeta Baltić.

Bulevarom Nikole Tesle prodefilovalo je 27 podešalona pešadije, među kojima su bili kadeti Vojne akademije, veterani, interventne jedinice MUP-a, policijski veterani kao i konjanici MUP-a, vojni izviđači, vojna policija, garda i mnogi drugi.

padobrani Skoro 6.000 skokova imao vođa padobranske ekipe; Foto: M. Z. Od vozila su prolazili motociklisti, kvadovi, transportna, oklopna i mnoga druga borbena vozila. Nebom iznad Niša leteli su helikopteri Gama, Gazela, Mi35M, policijski helikopteri Bel 212, S-76 Sikorski, školski avion Lasta i drugi.

Program je trajao sat i 20 minuta. Na centralnom mestu je pored Aleksandra Vučića sedeo i predsedavajući predsedništva Federacije BiH Milorad Dodik, premijerka RS Željka Cvijanović, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, bili su tu i ministar vojni Aleksandar Vulin, ministar policije Nebojša Stefanović i mnogi drugi zvaničnici.

Predsednik Srbije je rad i opremljenost snaga bezbednosti ocenio vrlo dobrim.

Na impresivan način obeležili smo Dan pobede nad fašizmom i još jedanput smo pokazali kako vraćamo dug onima koji su stvorili slobodu. Srbija je slobodna zemlja i nikome neće dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena. Na vas smo ponosni, vi ste ponos Srbije i vaš rad, trud, marljivost, opremljenost i obučenost ocenjujem sa - vrlo dobro - rekao je predsednik Vučić

Predsednik Vučić se pred početak parade sastao sa ministrima, vojnim i policijskim starešinama, kada je kazao da se stanje i obučenost ovih službi popravlja.

Istakao je i da vojnom paradom u Nišu Srbija pokazuje svoju silu potencijalnim agresorima, ali je rekao i da se nada da neće biti potrebe da se oružje koristi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čengi

    19:06 // 11. 5. 2019.

    Kakvi ste vi to ljudi? Čemu mržnja? Pa zašto živite u ovoj državi kad vam je toliko teško, a vi najpametniji!? Pa idite tamo gde ćete biti srećni...

  • BATA

    14:47 // 11. 5. 2019.

    Prvo sit i zadovoljan narod,koji ima para da popravi kucne aparate i plati komunalije i grejanje,pa onda paradiranja.Narod nema odecu za paradu.Da li cemo saznati koliko kosta ovaj hir predsednika.Mnogo je stvari trebalo uraditi pre parade koja je odrzana na bezvezni datum,koji nema veze sa istorijom.

  • Pepi Stevanov

    09:33 // 11. 5. 2019.

    Strani placenici su ocajni. Srbija se dize!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: