Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 8. 5. 2017.

| Društvo

Počinju besplatne radionice za Nišlije na manifestaciji “Best week”

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Besplatne radionice organizovaće cele nedelje; foto: BEST Niš
Besplatne radionice organizovaće cele nedelje; foto: BEST Niš

Radionicom o socijalnim veštinama počeće ovogodišnja nedelja treninga i radionica “Best week”, koju niški BEST - Udruženje studenata tehnike Evrope, organizuje već petu godinu. Nakon svečanog otvaranja koje počinje 8. maja u 15:30 u Oficirskom domu, zainteresovane Nišlije će od 16 sati moći da uče kako da postanu komunikativniji i slobodno iskažu svoje mišljenje.

Oni koji žele da nauče kako da sami naprave video igru, kako da od ideje dođu do realizacije, kako da definišu igrivost i estetiku igre i nauče grafičko programiranje, mogu da posete radionicu "Bez panike: Autostoperski vodič kroz razvoj igara" koja počinje danas u 18:15 u Oficirskom domu.

Učešće na svim radionicama je besplatno, ali je potrebno da se oni koji žele da učestvuju prijave na sledećem linku.

Nedelja treninga i radionica “Best week” počinje 8. i trajaće do 12. maja, a kako su kazali organizatori cilj je da učesnici teorijska znanja koja steknu na radionicama mogu kasnije da primene u praksi. Oblasti kojima će se ove godine baviti su IT, preduzetništvo, psihologija, marketing, razmena studenata, start-up projekti.

Njih će održati stručnjaci i licencirani predavači koji imaju dosta iskustva i koji znaju šta je aktuelno na tržištu. Krajnji cilj je da učesnici nakon treninga razviju, odnosno unapredne znanje i veštine iz određene oblasti. Osim toga, ovaj događaj za cilj ima i podsticanje mladih na aktivizam kroz rad u omladinskim organizacijama - navode organizatori.

Manifestaciju “Best week” organizuje lokalna grupa Udruženje studenata tehnike Evrope “BEST Niš”, a cilj događaja je da mladima približi određene oblasti i veštine koje im mogu značiti u daljem školovanju i neformalnom obrazovanju.

Podsetimo da se radionice u Nišu organizuju već 5. put, a organizatori imaju želju da one dobiju tradicionalni karakter. Oni organizuju i druge projekte od kojih je većina internacionalnog karaktera, a osim toga što žele da omoguće studentima da prošire neformalno obrazovanje, žele, kako kažu, da podstaknu mlade i da se uključe u rešavanje aktuelnih problema u društvu.

Sve informacije o radionicama koje se svakodnevno organizuju do petka možete pratiti na njihovoj Fejsbuk stranici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: