Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 4. 9. 2017.

| Društvo

Počinju razgovori sa kandidatima za direktore, imena i dalje tajna

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
izbor direktora
Još ne zna ko će u fotelje; Foto: A. Kostić

Izbor za direktore niških preduzeća koja su u vlasništvu Grada, koji bi trebalo da bude javan, i dalje je u tajnoj fazi. Imena kandidata poznata su Komisiji za izbor direktora, ali ne i javnosti. Usmeni intervjui sa kandidatima koji su ušli u “uži izbor” biće obavljeni, kako je rekla predsednica Komisije Olivera Igić, od 9. do 20. septembra.

Izbor direktora 11 niških javnih preduzeća ulazi u završnu fazu. Od 120 kandidata, koliko se prijavilo na konkurs koji je završen pre 2 meseca, ostalo je njih 59 u igri za rukovodeće fotelje.

Predsednica Komisije za izbor direktora Olivera Igić, kaže da su pozivi poslati kandidatima čija je dokumentacija, prema mišljenju Komisije, bila najbolja.

Oni primaju pozive, a razgovori će biti održavani od 9. do 20. septembra. U toku je izrada zaključaka kojim se odbacuju nepotpune prijave - kaže Igić.

Iako je 2012. godine isti ovaj postupak bio javan od početka do kraja, a sve informacije bile dostupne na sajtu Grada, novinari, a ni javnost ovog puta nisu dobili odgovor ko su ljudi koji konkurišu za ove odgovorne funkcije.

Naravno da se znaju imena, ali navodim isto kao ranije, to su kandidati, to nisu javni funkcioneri - rekla je Igić.

Podsetimo, braneći se da zaštitom podataka o ličnosti i zakonom, Igićeva je odbijala da saopšti imena onih koji su se prijavili za direktore.

Do sada je poznato samo da za JKP “Gorica” nijedan od dvojice kandidata ne ispunjava uslove, a da se najviše njih, 21, prijavilo za “Parking servis”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Katie

    07:49 // 6. 9. 2017.

    Dok Guska ne odluci nema niko da bude Direktor !

  • veronika

    19:01 // 5. 9. 2017.

    fascinantan je sam sastav komisije- interesantniji likovi. clan komisije koji treba da ispita kandidate za direktora a sam nema pojima o javnim preduzecima. bilo bi dobro da se isti test da i jednima i drugima i to sa najosnovnijim pitanjima o samom javnom preduzecu. na primer Ko je osnivac JP ili JKP, Da li je budzetsko ili ne. Koliko izvorista ima grad, Kakav je problem sa deponijom..

  • imam rešenje

    12:38 // 5. 9. 2017.

    stavite bilo kog,

    jer će jednako biti loše,

    odnosno gore,

    ali čovek mora imate neke ambicije,

    pa kad već idemo nizbrdo,da što pre stigemo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: