Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 7. 4. 2023.

| Društvo

Podaci Gradske uprave: Za 7 ujeda mačaka isplaćeno 720.000 dinara

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Ujed mačaka
7 ujeda za godinu dana; foto: JV / LJ. J.

Da su Nišlije ujedali napušteni psi na gradskim ulicama i da su građani dobijali odštetu, poznata je činjenica, ali slučajevi ujeda mačaka novi su javnosti i na račun odštete iz zajedničke kase svih Nišlija isplaćeno je prošle godine nešto više od 720.000 dinara za 7 ujeda, podaci su dobijeni zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja iz Uprave za finansije. Ovi slučajevi biće tema najavljene gradske komisije koja treba da ispita da li su i koji su ujedi bili lažni.

Na teritoriji Grada Niša u prethodnoj godini desila su se 7 ujeda mačaka za koje je, prema informacijama iz Gradske uprave za finansije, Grad Niš isplatio 721.370,40 dinara na ime odštete. Iz Grada Niša kažu da će biti formirana komisija koja će utvrđivati koji su ujedi lažni.

Prema izveštajima Gradskih uprava za organe Grada i građanska stanja i finansija, sedmoro Nišlija je dobilo odštetu na osnovu pretrpljenog straha i bola, dok su 3 slučaja rešena mirnim, vansudskim, poravnanjem.

Na osnovu izvršenog uvida u izvode o izvršenim isplatima sa računa Grada Niša u vezi ujeda mačaka lutalica u periodu od 1. januara 2022. godine do 31. decembra 2022. godine, obaveštavamo vas da je bilo 7 slučajeva ujeda mačaka lutalica i da je ukupno isplaćeno 721.370,40 dinara - rekli su iz Gradske uprave za finansije.

Prilikom potpisivanja međuopštinskog sporazuma, kojim će niška Zoohigijena pružati svoje usluge, pre svega sterilizaciju pasa na ulicama i na teritorijama opština Gažin Han i Svrljig, Sotirovski je govorila i o, sve češćim, ujedima mačaka i najavila da će biti formirana komisija, kako bi se što manje novca davalo iz budžeta jer, kako je rekla, postoje ujedi koji se tretiraju kao ujedi, a nisu ujedi.

U pronalaženju smo rešenja kako stati na put lažnim prijavama pasa i mačaka, na koji način objasniti ljudima da to nije dobar način da se obmane Grad i zaradi novac - rekla je Sotirovski.

Kako je tada najavila, u pregovore će biti uključeni Dom zdravlja, Hitna pomoć, Sudska medicina, Institut za javno zdravlje, Komisija za mirno reševanje sporova, kao i sudovi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Goci

    10:14 // 9. 4. 2023.

    A zašto bi komisija Grada Niša odlučivala o lažnim ujedima i povedama. To ukazuje da Grad ne veruje Sudskim odlukama. Da li je moguće?

  • Jona

    08:23 // 8. 4. 2023.

    A sto volimo da se bavimo nagadjaninjima i da sudimo sta drugi rade to je glavna caka.

  • Macor

    22:50 // 7. 4. 2023.

    imam dovoljno godina ali ovo cujem prvi put da ke tamo nekog prolaznika napala macka i ujela ga.Ovo samo a u Srbiji.

    • Sale

      23:12 // 10. 4. 2023.

      Na zalost moze da se desi kad te macke bukvalno podivljaju, ALI da se bas desi toliko puta u Nisu to mi je vec sumnjivo...Videcemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: